Descobreixen set quilos de cocaïna i 53.000 euros en efectiu amagats en un cotxe aparcat a Girona

El propietari del vehicle, és el germà d'un altre traficant

Els Mossos d'Esquadra han detingut el propietari d'un vehicle estacionat en un aparcament comunitari de Girona on van localitzar set quilos de cocaïna, 53.000 euros en efectiu i diversos estris per manipular la droga. La detenció s'ha produït arran de la investigació iniciada al novembre després que enxampessin un altre home, germà seu, a l'N-II a Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà) amb un quilo i mig més de droga també amagada al cotxe. Per aquests fets, detingut va ingressar a presó després de passar a disposició judicial. La policia va registrar el seu domicili de Girona i també hi va trobar substàncies per adulterar la cocaïna i bàscules.

Els fets es remunten al passat 29 de novembre quan uns agents van aturar un vehicle a la N-II, al terme de Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà) que conduïa un home de nacionalitat marroquina. A l'interior, hi van localitzar un quilo i mig de cocaïna oculta. La Unitat d'Investigació de Figueres es va fer càrrec de la detenció i va realitzar una entrada i registre en un domicili propietat del detingut.Allà hi van localitzar substàncies per adulterar la cocaïna i bàscules.

Les gestions posteriors realitzades per la Unitat Central d'Estupefaents van permetre localitzar un cotxe, propietat del germà del primer detingut en presó preventiva, a l'interior d'un pàrquing comunitari de la mateixa zona. Els gossos de la unitat canina van donar senyals que a l'interior hi podrien haver substàncies estupefaents. Després de comprovar que ocupava la plaça sense permís i que el propietari es negués a obrir la porta del seu domicili a Figueres, van retirar el vehicle amb una grua i el va obrir. A l'interior hi van localitzar una bossa amb 8 quilos de cocaïna i 53.000 euros en efectiu. A l'interior d'una maleta de viatge que també estava al cotxe van trobar set pots de cafeïna i mannitol, una premsa hidràulica per compactar la droga i altres estris per preparar paquets. Els agents van detenir el propietari del vehicle . En el dispositiu hi va participar també la Unitat Territorial d'Investigació de Girona.