Arriba l'hivern. Quines calderes consumeixen menys?

Obtenir un bon rendiment i estalviar és possible

L'arribada dels mesos d'hivern suposa, per a molts, també la proximitat de l'època de Nadal, les vacances i el passar temps amb la família. Mentre que tot això és veritat, no resulta menys cert que no és l'única cosa que suposa l'arribada de les temperatures fredes. De manera inevitable, el fred als carrers es tradueix també en una llar més freda i que requereix, per tant, de la necessitat de posar la calefacció per escalfar l'habitatge i poder seguir desenvolupant la vida en ella de la manera més còmoda i confortable possible.

Perquè això sigui possible entra en un joc uns elements fonamentals com són la caldera i la calefacció a cada casa, que podrà diferir segons la tipologia de la mateixa. Cada any, amb l'arribada d'aquest temps, són moltes les persones que es pregunten sobre com poder gestionar millor la temperatura a la llar i quines són les maneres existents en l'actualitat per aconseguir un major estalvi calòric, provocant així que la despesa addicional que suposa posar la calefacció a l'hivern no es noti tant en la factura al final del mes. La resposta és molt més fàcil del que un pogués imaginar.

Mentre que són molts els trucs existents per estalviar en calefacció conservant millor la calor a la llar o evitant que el fred de fora es noti tant, la veritat és que cap d'aquests és realment efectiu. En canvi, una bona caldera és el millor aliat amb el qual es pot comptar per controlar el consum.

Calderes de baix consum

Per estalviar energia escalfant la llar no hi ha res millor que una caldera de qualitat que dugui a terme una correcta gestió de la mateixa cada vegada que posa la calefacció. Això és especialment notable en els habitatges que compten amb una caldera de fa anys i canvien a una més recent que incorpora les últimes tecnologies, produint un estalvi que pot fregar els dos-cents euros anuals sense haver variat el consum habitual, simplement pel fet de comptar una caldera més avançada. És cert que en moltes ocasions això es veu com una despesa innecessària, però ¿ho és tant si es posa la situació en perspectiva a llarg termini?

Les dades diuen que no. El fet de comprar calderes Junkers, per exemple, un dels màxims referents en calderes de condensació i baix consum, provoca amb el temps uns majors beneficis de continuar amb una caldera antiquada o que no està adaptada a les últimes novetats. Les Calderes Junkers compten amb uns sistemes específicament dissenyats per optimitzar la despesa, podent dir que les Junkers són calderes de baix consum i, per descomptat, preparades per poder ser utilitzades en un espectre molt ampli de llars. D'aquesta manera, les possibilitats que s'ofereixen pel que fa a models són tantes que resultarà complicat no trobar aquella ideal per a cada persona.

Disposar d'una caldera de baix consum és una cosa que comença a ser fonamental en les majoria dels habitatges en ple 2017. L'avanç de la tecnologia en els últims anys ha estat de massa gran com per poder obviar-la i continuar utilitzant unes calderes que, no només contaminen més, sinó que també provoquen que la factura s'incrementi de manera notable cada mes.

Com escollir la millor caldera?

Amb el panorama actual, el més recomanable és fer comptes i verificar de manera fefaent que, efectivament, l'estalvi amb una caldera de baix consum a llarg termini podria fer que la inversió en aquesta es recuperés en poc temps. Un cop fet això, toca decidir què calderes són les que de veritat paga la pena considerar per a cada cas particular. Per a això no hi ha cap fórmula específica ni regla que pugui aplicar-se a tots els casos, amb l'excepció que han de ser sempre calderes de condensació, ja que són les que compleixen amb la normativa i les millors en termes d'eficiència.

Més enllà d'això, l'ideal és preguntar directament al servei de professionals al que s'estigui pensant a adquirir la caldera, ja que ningú millor que els experts coneixen les característiques d'aquestes i com poden funcionar en segons quin tipus de llars. Un cop fet això, instal·lar la caldera i començar a estalviar és cosa de poc temps, obtenint a canvi una millor qualitat de vida.