Olmedo (PP): ''Els llaços grocs són ridículs, el 155 no ens passarà factura''

La cap de llista veu "lamentable" voler canviar el nom a la plaça Constitució

Maria Àngels Olmedo, regidora i portaveu del PP a l'Ajuntament de Figueres des del 2011, s'estrena com a cap de llista en unes eleccions al Parlament. Assegura que per a ella és "un repte" que afronta amb "il·lusió" i creu que els populars mantindran l'escó per Girona. "Aspirem a més, però amb això ja ens donaríem per contents; estem convençuts que sortiré, i tant de bo que també hi entrin més membres de la llista", explica.

Olmedo és conscient que Ciutadans els pot menjar terreny, però també fa una crida a l'electorat perquè no es deixi endur per la "demagògia" de la formació taronja. "Crec que en alguns moments sí que en fan, i encara més tenint en compte que no governen", diu la cap de llista. Aquí, fent referència a l'Estat. Per això, Maria Àngels Olmedo contraposa "el discurs" de Cs davant "la solvència i l'experiència" del PP.

"Nosaltres hem demostrat que sabem governar, que en els moments delicats sabem sortir-nos-en; i no tothom està preparat", afirma la cap de llista. I tornant a les comarques gironines, Olmedo creu que el 155 no els passarà factura a les urnes. "La nostra intenció no era implantar-lo, però Mariano Rajoy s'hi va veure forçat perquè l'expresident Puigdemont i els consellers es van saltar la llei", subratlla.

Més afiliats

Per a la cap de llista, però, activar l'article de la Constitució ha permès que ara "al carrer es respiri tranquil·litat" i s'estigui en la línia de recuperar "la convivència". "No ens ha de passar factura, perquè és un bon exemple que demostra que els polítics no poden fer allò que els hi sembla i que estem en un estat de dret", subratlla.

"Des del PP sempre hem escoltat la gent, els seus problemes reals; per això, la nostra campanya passa per sortir al carrer i parlar amb ells, per transmetre'ls per què és important que ens votin", hi afegeix Olmedo. La candidata afirma que a la demarcació molts comparteixen el seu ideari i com a exemple subratlla que el PP ha guanyat afiliats a les comarques gironines. "Si se n'ha perdut algun és perquè ha passat a millor vida i no perquè s'hagi donat de baixa", precisa.

"L'independentisme s'ha desinflat"

Maria Àngels Olmedo assegura que l'independentisme arriba "desinflat" al 21-D. De fet, precisa, víctima "de la seva mateixa mentida i estafa". "No perquè ho diem nosaltres, sinó perquè ells mateixos ho reconeixen, perquè han promès moltes coses que evidentment han quedat en no-res", diu la cap de llista per Girona.

Ella mateixa explica que té "molts coneguts" que eren independentistes, però que ara s'han sentit "enganyats" i que el proper dijous "es quedaran a casa". "El mal que han fet els independentistes és gros; i parlo sincerament, crec que els hi ha de passar factura, perquè no han aportat res de bo a Catalunya", diu Maria Àngels Olmedo.

La candidata assegura que ja se li fa "pesat i repetitiu" haver de parlar de l'independentisme. "Molts gironins tenen ganes que s'acabi, perquè ja portem massa temps amb això, i volen obrir un nou horitzó i passar pàgina", diu la cap de llista dels populars.

Els llaços, "ridículs"

Maria Àngels Olmedo no valora els empresonaments dels Jordis i dels exconsellers destituïts en aplicació del 155. "Això ho deixem en mans de la justícia i no hi entraré; des del PP nosaltres vam fer el que pertocava, que era aplicar l'article de la Constitució perquè hi ha una sèrie de persones que es van saltar la legalitat", afirma la cap de llista del PP.

La candidata, però, sí que troba "ridícul" que "es vesteixin i s'engalanin" ciutats i municipis amb llaços grocs. Assegura que respecta aquells qui els llueixen a la solapa, perquè de fet ella mateixa també porta una polsera amb la bandera d'Espanya i el lema popular 'La Catalunya valiente'. Ara bé, rebutja de ple que hi hagi llaços i cartells a les façanes d'Ajuntaments i altres edificis públics.

"Als ajuntaments hi ha d'haver només les banderes que toquen: la catalana, l'espanyola, l'europea i la del poble o ciutat", assegura. "A casa seva cadascú pot posar allò que vulgui, però als edificis institucionals no, perquè els alcaldes ho són per a tothom", hi afegeix. I subratlla: "Hem arribat fins a un extrem absurd, perquè els polítics hi són per aportar solucions i no per crear problemes".

En aquesta línia, Maria Àngels Olmedo troba "bastant lamentable" que el ple de Girona aprovés canviar el nom de la plaça Constitució per la de l'1 d'Octubre. "És que els polítics no tenim altra cosa en què pensar?", critica la cap de llista del PP. Olmedo recorda que "un munt de catalans" van avalar la Carta Magna del 78 i diu que, si ella fos alcaldessa de Girona, en cap cas un carrer o plaça portaria el nom de l'1 d'Octubre. "Per a mi no significa res", admet.

A més de referir-se explícitament als Ajuntaments, Olmedo també assegura que és "un gran error" que els llaços grocs, les pancartes "i fins i tot les estelades" tinguin presència a escoles, instituts i universitats. "Aquí s'hi ha d'ensenyar, i la política fer-la a fora; al lloc de feina, els mestres s'han de dedicar a treballar i a fer la seva feina el millor possible", subratlla la cap de llista del PP per Girona.

"A les escoles no s'ha de marcar cap tendència política", insisteix Olmedo, precisant que, un cop a casa seva, cadascú pot fer allò que vulgui. "És normal que hi hagi una estelada en un pati de col·legi? Jo crec que no hi ha d'haver-hi cap simbologia, com també trobaria malament que hi fos una bandera d'Espanya", afirma la candidata.

Trueta i els barracons, entre les prioritats

Maria Àngels Olmedo subratlla que el PP té "un programa potent per a la província de Girona". Assegura que aquests darrers anys la Generalitat "ha deixat de banda els catalans i ha dedicat totes les seves energies al procés" i que molts projectes han quedat al calaix.

Entre les seves prioritats per al territori hi situa el nou Trueta, que és "una promesa incomplerta des de fa molts anys" o revertir la situació dels barracons a les escoles. "A la província tenim 306 barracons i 27 centres que funcionen totalment en mòduls", critica.

Desencallar la ronda nord de Figueres, connectar la C-31 amb l'estació del TAV a Vilafant, millorar parcs de Bombers (com els de la Vall d'Aro, Girona, Figueres o Torroella de Montgrí), rescatar la concessió del Túnel del Cadí "per assegurar-ne la gratuïtat" o implantar el servei de pediatria al CAP de Vilafant són altres punts que Olmedo esmenta del programa dels populars.