Treballadors de la Generalitat clamen contra el 155 i els obliguen a treure llaços grocs de l'arbre de Nadal

Prop de 300 funcionaris han tornat a reclamar la llibertat dels presos polítics

  • La protesta d'avui a la seu de la Generalitat de Girona. ACN
    La protesta d'avui a la seu de la Generalitat de Girona
    Fotos: ACN

La Junta Electoral ha obligat a retirar els llaços de color groc de l'arbre de Nadal que hi ha dintre de la seu de la Generalitat a Girona. L'ens dona resposta així a la demanda que va fer el grup municipal de Ciutadans que va ser qui ho va denunciar, entenent que es tractava d'afavorir una opció política des d'un edifici públic. L'arbre, situat a l'entrada, està decorat amb centenars de llaços grocs, que els mateixos treballadors públics han col·locat.

Fa dues setmanes l'Ajuntament de Girona ja es va veure obligat a retirar la pancarta en favor als "presos polítics" que penjava de la façana de l'ajuntament, després que la Junta Electoral donés la raó a la denúncia de Ciutadans i Partit Popular. El consistori va despenjar-la però al seu lloc en va col·locar una altra on s'hi pot llegir 'Llibertat d'expressió'.

La notícia d'haver de retirar els llaços grocs de l'arbre de la seu de la Generalitat s'ha sabut just després de la protesta que els 300 treballadors públics han portat a terme aquest matí quan han desplegat un llaç gegant de color groc per reclamar la "llibertat immediata dels presos polítics", que segueixen tancats a les presons d'Estremera i Soto del Real. Els funcionaris han llegit un manifest on s'exigeix la "tornada a casa" de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras.

El text també rebutja "frontalment" l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola, i fa una crida a la ciutadania a "defensar les seves institucions". A l'acte s'han exhibit pancartes en solidaritat amb els presos, i ha acabat amb una sonora xiulada contra l'actitud del govern espanyol, seguit del cant dels Segadors i crits de "llibertat".