Caula (ERC): ''El model d’escola catalana no es toca''

Calveras reclama des de la UdG un sistema de beques en base el poder adquisitiu

La candidata d’Esquerra Republicana per Girona, Anna Caula, ha deixat clar que el model d’escola catalana “no es toca”. Caula ha afegit que “és un model d’èxit tot i els esforços del bloc del 155 que fa temps desenvolupen una estratègia d’assetjament i difamació del model d’escola que té com a objectiu la imposició d’un model de segregació als centres catalans per tal d’instrumentalitzar la llengua i fer guerra identitària”.

Caula ha afegit que “la defensa d’aquest model és compartit avui per una amplíssima majoria de la societat catalana, més enllà de les opcions polítiques de les famílies i del conjunt de la ciutadania així com de les diferents perspectives dels agents educatius. Voler trencar aquest consens és una irresponsabilitat que situa a aquells qui ho impulsen al marge de la centralitat i del sentit comú”.

Amb vist al futur, la candidata republicana ha explicat que Esquerra defensarà la creació “d’un Pacte Nacional per a l’Educació que basteixi un projecte educatiu de país, millorant el finançament i la inversió, com un dels pilars fonamentals de la República catalana i de progrés de tota la ciutadania”.

Judit Calveras, candidata d’ERC per Girona ha defensat que “cal crear un sistema de beques que desenvolupi uns preus totalment distributius condicionats al poder adquisitiu dels estudiants”. Calveras ha explicat que “com a filla del model d’educació pública, hi crec fermament com uns dels pilars bàsics de l’estat del benestar, com a garant de la cohesió social i de la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania". La cap de llista de les JERC, Rut Ribas, ha reivindicat que “volem dir prou a l’exili juvenil i a haver d’anar als aeroports a acomiadar-nos. Només amb la República podem construir un futur millor”. “Ens han dit que hem despertat el feixisme. Aquest és el problema, que el feixisme sempre ha estat present. Nosaltres el volem combatre!”, ha afegit Ribas.

Per la seva banda, Mariona Vilarroya, candidata de les JERC, ha manifestat que “els estudiants sortirem a votar en massa per guanyar la República”.