2 anys de presó per l'home que va clavar una fulla d'afaitar a un altre durant una baralla a Lloret

El seu germà, també acusat, es troba fugit de la justícia des del juny

L'Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó un home que va clavar una fulla d'afaitar a un altre durant una baralla a Lloret de Mar (Selva). Els fets van tenir lloc la matinada del 4 de setembre del 2014. El processat, Andrés David Arcaya, va enfonsar la ganiveta a l'espatlla de la víctima. S'enfrontava a 3 anys de presó. A les portes del judici, però, fiscal i defensa han arribat a un acord, que ha permès rebaixar-li la condemna a 2 anys i evitar haver d'entrar a presó. L'acusat ha admès els fets i les parts han renunciat a la prova, motiu pel qual la presidenta del tribunal ha dictat sentència de viva veu. Al cas també hi ha acusat el germà d'Arcaya, perquè durant la batussa va escapçar l'orella a un altre home d'una mossegada. Aquest processat, però, que s'enfronta a 4 anys i mig de presó, es troba fugit de la justícia des del mes de juny.
 
Els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc la matinada del 4 de setembre del 2014. Aquella nit, pels voltants de dos quarts de cinc, hi va haver una baralla a l'avinguda Amèrica de Lloret de Mar que va enfrontar dos grups.

Durant la trifulga, Andrés David Arcaya, que és xilè, va clavar una ganiveta d'afaitar a l'espatlla de l'home amb qui es barallava. I al seu torn, el seu germà, que s'estava esbatussant amb un altre, li va arrencar part de l'orella dreta d'una mossegada.

El fiscal acusava Arcaya d'un delicte de lesions amb instrument perillós i demanava que se'l condemnés a 3 anys de presó. Per al seu germà, a qui imputava una falta i un delicte de lesions amb deformitat, li elevava la petició fins als 4 anys i mig.

Avui, però, a la banqueta dels acusats només s'hi ha assegut Andrés David Arcaya, perquè l'altre processat es troba en rebel·lia. Des del mes de juny, es desconeix on para. Per això, l'Audiència de Girona ja ha emès una ordre de recerca i detenció contra ell.

Abans de començar la vista, el fiscal i la defensa d'Arcaya han arribat a un acord. L'acusat ha admès els fets i les parts han renunciat a la prova, motiu pel qual la magistrada Fátima Ramírez –que presidia el tribunal- ha dictat sentència de viva veu.

L'Audiència ha condemnat Arcaya a una pena de 2 anys pel delicte de lesions. A dins la sala mateix, el tribunal li ha suspès l'execució de la pena, cosa que li estalviarà haver d'entrar a presó. Això sí, perquè això sigui ferm, abans de tres mesos el processat haurà d'haver indemnitzat amb 1.329 euros l'home a qui va agredir.