El Girona es redimeix contra l'Espanyol

Un únic gol de David Timor ha donat la victòria als blanc-i-vermells

El Girona FC s’emporta, per la mínima, el derbi català contra el RCD Espanyol (0-1) i es consolida com a segon equip de Catalunya. Un únic gol de David Timor a les acaballes de la primera part ha decantat el matx cap als visitants, que arribaven a la jornada 15 mirant el descens i marxen del RCD Stadium tocant Europa.

Per afrontar el partit, Pablo Machín ha alineat un onze condicionat per les baixes de Bernardo Espinosa i Marc Muniesa. Els jugadors escollits per cobrir l’eix central de la defensa, doncs, han estat David Timor i Ramalho, que ja va tenir minuts a la jornada anterior substituint Bernardo.

L’inici del matx ha estat igualat per part dels dos conjunts. El Girona ha tingut més la pilota però no ha sabut crear excessiu perill. Una de les primeres ocasions ha estat  un xut llunyà de Borja Garcia que ha aturat el porter Pau López.  L’Espanyol, que no s’acabava de trobar còmode, ha tingut la primera al minut 21 amb un remat de cap de David López que ha atrapat Bono.

Els de Machín han seguit intentant-ho amb remats de cap de Borja i Ramalho, sense èxit. Els de Quique, que no han tingut gaire presència en atac, han tingut una ocasió gràcies a un xut llunyà de Piatti que ha desviat el porter local.

El conjunt gironí pressionava els locals i Pere Pons podria haver obert el marcador amb un gran xut des de lluny que entrava per l’escaire, però Pau López, un dels millors dels locals, ha fet una aturada heroica.

Quan ja semblava que es marxaria al descans sense gols, els de Machín han aconseguit avançar-se. Ha estat al 45, després d’un córner servit per Borja Garcia que Ramalho ha perllongat. La pilota ha arribat a David Timor, que l’ha empès inaugurant això el marcador a favor dels blanc-i-vermells.

A la segona part, els visitants han fet un pas enrere i l’Espanyol s’ha apropat més a la porteria de Bono amb els xuts de Sergi Darder i Gerard Moreno que han marxat fora.

Per part del Girona, Olunga, que acabava d’entrar per Stuani, ha tingut un remat de cap que ha atrapat el porter perico. Als últims minuts ha entrat Aday substituint Portu, que prèviament podria haver fet el segon amb un xut que ha estavellat al travesser. L’Espanyol ha intentat igualar el partit amb pilotes penjades a l’àrea però finalment el derbi català ha estat pels gironins.