Barcelona, la ciutat més fotografiada a les xarxes socials

Twitter i Instagram s'han convertit en una bona fórmula per mesurar-ho

Amb l'arribada de les noves tecnologies, no només hem presenciat el naixement de dispositius fotogràfics de millor qualitat, sinó que, a més, la rapidesa i l'amplitud de la difusió que donem a les nostres fotografies és cada vegada més gran. Això es deu en part, a l'ús de les xarxes socials, presents tant en la nostra quotidianitat com en moments especials, com són les vacances o els viatges. Per això, sent la capital catalana una de les destinacions favorites dels amants del turisme, no és d'estranyar que molta gent decideixi reservar plaça en un d'hotels Barcelona i passar uns dies coneixent la metròpoli, la més fotografiada de tot Espanya.

Encara calcular quina ciutat o què monument és el més fotografiat resulta un objectiu a priori complicat, la veritat és que xarxes socials com Twitter o Instagram s'han convertit en una bona fórmula per mesurar-ho. L'ús de "hashtags" és sens dubte un bon mecanisme per mesurar i portar un control sobre el nombre de fotografies que es pugen d'un mateix lloc a plataformes com Instagram.

Es tracta de xarxes en les que una gran part de la població, sobretot la més jove, està present. De fet, el desembre passat Instagram va donar a conèixer el nombre d'usuaris mundials que posseeix, unes dades que arriben als 600 milions. Aquestes xifres l'han situat en una de les xarxes socials més utilitzades a tot el món. Tant és així que ja gairebé duplica a una de les seves competidores, Twitter, que en la mateixa època albergava uns 300 milions d'usuaris.

Doncs bé, segons un estudi elaborat per revelar, entre altres dades, quines són les ciutats més fotografiades a Instagram, Barcelona és la líder de les urbs espanyoles i les seves atraccions turístiques també. La ciutat catalana compta amb més de 30 milions de fotografies, quedant així molt per davant de les altres 37 ciutats espanyoles que es troben també entre les més fotografiades de la llista. Madrid, per exemple, ha obtingut bons resultats, però es queda a les portes dels 21 milions de fotografies. Per darrere, es troben altres ciutats espanyoles com València, Bilbao, Sevilla o Màlaga, entre d'altres.

Entre els monuments i atraccions turístiques espanyoles amb més presència a les fotografies pujades a aquesta xarxa social, es troba l'emblemàtica Sagrada Família, també situada a la capital catalana, seguida de l'Alhambra de Granada i el museu Guggenheim de Bilbao.

A escala internacional, la ciutat més etiquetada a Instagram durant l'any 2016 va ser Nova York. En total la coneguda com Gran Poma va rebre més de 68 milions de mencions. En el segon lloc i en el tercer lloc es troben, respectivament, la capital londinenca, que va albergar un total de més de 64 milions, i la ciutat més gran de França, París, amb al voltant de 55 milions de mencions a Instagram. En el rànquing mundial, Barcelona es va situar en el top 10, aconseguint el vuitè lloc. Madrid es posiciona pel moment en el quinzè lloc.