Sant Julià de Ramis escalfa la campanya amb un vermut polític que ha aplegat unes 300 persones

L'objectiu ha estat conscienciar la ciutadania de la importància que tenen aquestes eleccions

Un debat entre diferents forces polítiques a la Plaça 1 d'octubre de Sant Julià de Ramis (Gironès) ha servit per començar a escalfar la campanya electoral, que començarà la setmana que ve. Prop de 300 persones s'han aplegat davant del Pavelló Municipal d'Esports per escoltar els diferents representants de llistes de les comarques gironines, a excepció de Catalunya en Comú, Ciutadans i Partit Popular, que no han volgut ser presents a l'acte, malgrat que havien estat convidats. Des de l'organització expliquen que l'objectiu era "apropar la política als ciutadans" i conscienciar-los de la importància de les eleccions del 21 de desembre. L'acte l'ha moderat l'exconseller i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, que ha destacat que hagi estat el jovent de Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter qui hagi proposat l'acte. "Es nota que aquestes eleccions tenen un rerefons important per a tothom", ha reblat.
 
Gemma Geis, cap de llista per Girona de Junts per Catalunya, ha estat l'encarregada d'encetar el debat. Ho ha fet posant-se com exemple d'una persona que no havia estat mai en política, però que arran dels fets de l'1-O va decidir fer un pas endavant. "Quan vaig veure aquelles imatges, vaig pensar que havia de fer alguna cosa", ha reblat. Geis ha fet un repàs de totes les lleis recorregudes pel govern espanyol i ha lamentat el suport socialista a l'article 155.

De seguida l'ha contestat el número 1 a les llistes del PSC a Girona, Rafel Bruguera, que ha volgut deixar clar que no està "per res del món" d'acord amb l'empresonament dels consellers destituïts i de Sánchez i Cuixart. De fet, Bruguera ha tingut unes paraules de record cap a Dolors Bassa, que encapçala les llistes d'ERC a Girona, i bona amiga del socialista. Tot plegat just abans que intervingués l'alcalde de Sarrià de Ter i número dos dels republicans a la demarcació, Roger Torrent, que ha carregat contra PP, Ciutadans i Catalunya en Comú per no haver assistit a l'acte.

Just quan acabava la primera intervenció Torrent ha arribat cap de llista de la CUP a Girona, Natàlia Sánchez, que ha recriminat a Bruguera la seva condició de socialista, alhora que donen suport a polítiques com el 155.

Tot plegat en un debat intens de prop d'una hora i mitja que han seguit unes 300 persones i que ha moderat l'exalcalde de Girona i exconseller, Joaquim Nadal. Al principi de l'acte, Nadal bromejava amb el paper que li havia tocat fer. "Tants anys sent moderat, i ara em fan fer de moderador", comentava.

Un Nadal que reconeixia que aquestes són unes eleccions "singulars" i de les que espera que "aclareixin el futur de Catalunya i es desencalli una situació greu". "Estem davant d'uns comicis molt importants pel moment d'excepcionalitat que viu Catalunya i ens hi juguem moltes coses", ha concretat.

Fer arribar la política als veïns

L'acte l'han convocat dos grups de joves de Sant Julià de Ramis i de Sarrià de Ter, amb la voluntat d'acostar la política al ciutadà. "Ara es parla molt de política per tot el què està passant, i vam pensar que seria una bona opció per fer participar a la gent", comenta l'Isaac Ramió, un dels organitzadors.

Ramió ha explicat que en cap moment han tingut cap inconvenient per celebrar l'acte malgrat que encara no ha arrencat la campanya electoral. "Tots els partits els va semblar una bona idea, i per tant hi estaven d'acord. A partir d'aquí vam seguir endavant amb el vermut", ha reblat.

Tres absències

Al debat però no hi ha estat present ni Ciutadans ni el Partit Popular ni tampoc el representant de Catalunya en Comú, malgrat que tots ells estaven inicialment interessats en assistir-hi. De fet, el representant dels comuns ha notificat a la matinada que no podria estar present a l'acte.

Ciutadans i Partit Popular van acabar declinant la invitació, tot i que el partit taronja ja havia designat un representant de la seva llista.