Els restaurants gironins mantenen les seves estrelles Michelin

Castell de Peralada guanya la seva primera

L'ABaC del xef Jordi Cruz ha fet bons els pronòstics i ha entrat en el selecte grup de triestrellats per la guia Michelin. En una gala celebrada ahir a Santa Cruz de Tenerife, Catalunya ha sumat també dos nous restaurants distingits amb dues estrelles, el Dos Cielos -dels germans Sergio i Javier Torres- i el Disfrutar, dels excaps de cuina del Bulli Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas.

La nova proposta del xef Albert Adrià, l'Enigma del grup El Barri, s'ha estrenat amb la primera estrella de la prestigiosa guia vermella, així com el restaurant del Castell de Peralada i el Caelis del popular Romain Fornell, ara des de la nova ubicació a l'OHLA Hotel després de deixar el Palace. Catalunya només en perd una, la del Céleri de Xavier Pellicer per tancament.

Pel que fa a la resta de restaurants gironins no s'han registrat canvis respecte a l'anterior edició. El Celler de Can Roca (Girona) es manté líder amb tres estrelles, seguit del Miramar de Paco Pérez (Llançà) i les Cols (Olot) amb dues. Pel que fa a l'apartat de restaurants amb una estrella s'hi situen Bo.Tic (Corçà), Castell de Peralada, Ca l'Arpa (Banyoles), Les Magnòlies (Arbúcies), Empòrium (Castelló d'Empúries), Massana (Girona), Els Tinars (Llagostera), La Cuina de Can Simon (Tossa de Mar), Ca l'Enric (Vall de Bianya), La Fonda Xesc (Gombrèn) i Els Brancs (Platja de Canyelles Petites).