Detingut l'home que va agredir una patrulla dels Mossos al barri gitano de Figueres

L'arrestat ja ha quedat en llibertat provisional després de passar davant del jutge

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'individu que va agredir una patrulla d'agents durant una baralla familiar al barri del Bon Pastor de Figueres. L'arrestat, un multireincident a qui se'l coneix per l'àlies de 'Polini', té 38 anys i és veí del mateix barri. La policia el va detenir aquest mateix dissabte, poc després de la trifulga, quan va anar a l'hospital de Figueres per curar-se de les ferides que li havien fet durant la batussa. L'home, que té 38 anys, va ventar una coça a un dels mossos i va intentar arrabassar l'emissora portàtil a l'altre. A la seva furgoneta, els Mossos d'Esquadra hi van trobar una barra de ferro i dues catanes. Per l'agressió del dissabte, se li imputen els delictes de lesions, danys i atemptat a agents de l'autoritat. Després de passar a disposició al jutjat de guàrdia de Figueres, ha quedat en llibertat provisional.
 
L'agressió als dos policies, que van patir ferides lleus, va tenir lloc aquest dissabte a la tarda. Pels voltants de les quatre, el 112 va rebre una trucada alertant que hi havia una baralla familiar al carrer Doctor Fleming, situat al barri del Bon Pastor de Figueres.

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va anar fins al lloc per intentar posar pau. Quan van arribar, van comprovar com l'instigador de la trifulga era un vell conegut de la policia. Es tracta d'un home d'ètnia gitana de 38 anys, un multireincident conegut amb l'àlies de 'Polini' i que és veí del mateix barri.

L'individu, quan va veure els agents, s'hi va encarar, els va amenaçar i els va agredir. A un li va intentar estirar l'emissora portàtil i li va causar una contusió al pòmul. A l'altre, li va donar un a puntada de peu. Després, aprofitant l'enrenou –perquè la baralla havia atret més veïns del barri- l'agressor va fugir.

Arrestat a l'hospital de Figueres

Tot i això, va ser qüestió d'hores que els Mossos d'Esquadra el detinguessin. La policia el va arrestar el mateix dissabte cap a les set del vespre a l'hospital de Figueres, on havia anat a curar-se de les ferides que li havien fet durant la baralla.

Se l'acusa d'un delicte de lesions, d'un altre de danys i d'un tercer d'atemptat a agents de l'autoritat. A més, a l'interior de la seva furgoneta –que tenia aparcada al mateix barri- els Mossos d'Esquadra li van localitzar una barra de ferro i dues catanes de diferents mides.

El detingut és un vell conegut de la policia i acumula múltiples antecedents. Entre d'altres, per robatori amb força, robatori amb violència o lesions. L'individu va passar la nit als calabossos i aquest diumenge va declarar davant del jutjat de guàrdia de Figueres.

Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat provisional. Arran de la baralla, i de manera preventiva, els Mossos d'Esquadra han reforçat el patrullatge al barri del Bon Pastor.