Girona continua els treballs de prevenció dels incendis forestals al municipi

La setmana passada van acabar les actuacions a la Font de la Pólvora

L’Ajuntament de Girona segueix actuant per prevenir possibles incendis forestals al municipi. En aquest sentit, aquesta setmana s’han acabat les actuacions per obrir una línia de defensa contra possibles focs a la franja de Font de la Pólvora. A principis de novembre també es va condicionar el camí de Can Venda amb la mateixa finalitat.

La zona on s’ha actuat ara està inclosa dins l’Àrea Estratègica de Font de la Pólvora (AE2), tal com especifica el Pla de prevenció d’incendis forestals (PPI) del municipi. Aquesta àrea té una superfície total de 28,94 hectàrees i està qualificada com a prioritat 1 d’acord amb les previsions de planificació. Els treballs que s’han portat a terme han consistit en l’obertura d’una línia de defensa d’una parcel·la municipal en el sector més meridional de la franja de la Font de la Pólvora, amb una superfície de 4,99 hectàrees, en la carretera d’accés al cementiri nou de Girona.

“Tal com hem assenyalat en anteriors ocasions, per a nosaltres és important actuar en tot el que està definit com a perímetre de protecció prioritària per evitar possibles incendis al terme municipal de Girona que poguessin arribar a afectar el massís de les Gavarres”, ha explicat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre.

Aquesta nova actuació s’ha portat a terme mitjançant els ajuts de la gestió forestal sostenible per a finques de titularitat pública destinats de la prevenció d’incendis forestals i restauració de potencial forestal de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix l’ADF de Girona ha realitzant un tractament de la vegetació per l’obertura d’una línia de defensa en la part més septentrional de la mateixa franja, amb una superfície total de 6,58 hectàrees. Tots aquests treballs forestals tenen continuïtat amb la franja oberta l’any 2016.