El TSJC confirma 3 anys i mig de presó per al lladre que va saquejar una autocaravana a l'Estartit

Desestima el recurs de la defensa

El TSJC ha desestimat el recurs de la defensa i ha confirmat la sentència de l'Audiència de Girona, que va condemnar Cristea com a autor d'un delicte de robatori a interior de domicili.

El cas es remunta al 15 d'agost del 2016 i l'Audiència de Girona el va jutjar el maig d'aquest any. Segons va considerar provat el tribunal, Cristea va accedir a l'interior del vehicle aprofitant que la seva propietària havia marxat. L'autocaravana es trobava estacionada en un aparcament habilitat situat a la urbanització Els Griells. Per entrar-hi, el lladre multireincident va forçar una de les finestres i en va trencar el vidre.

Un cop a dins, Caius Alexandru Cristea va arreplegar diners, aparells electrònics i documentació personal de la víctima. En concret, el lladre es va endur un botí de 100 euros en efectiu, un ordinador portàtil i una tablet.

Cristea és un vell conegut de la justícia i el seu historial delictiu ja acumula fins a tres condemnes per robatori. Per això, l'Audiència de Girona li va aplicar una circumstància agreujant de multireincidència.

La prova principal per condemnar-lo va ser una empremta del palmell de la mà de Cristea que van localitzar a l'exterior de l'autocaravana. De fet, la defensa va recórrer la sentència considerant que aquesta prova no era suficient per condemnar-lo perquè l'empremta estava a l'exterior del vehicle però, a dins, no en van localitzar cap.

El TSJC ho desestima i recorda que el fet que Cristea s'acollís al seu dret a no declarar al judici dificulta, també, donar una altra explicació lògica a l'aparició de l'empremta. La sentència del TSJC no és ferma i es pot recórrer interposant recurs al Tribunal Suprem.