Rigola estrena al Temporada Alta la seva versió de l'obra de Txèkhov 'L'oncle Vània'

Es representarà en quatre funcions de dijous a diumenge al Teatre de Salt

El director teatral català Àlex Rigola estrena 'Vània. Anton Txèkhov (Escenas de la vida)' al Teatre de Salt en el marc del Temporada Alta, una versió lliure de l'obra d'Anton Txèkhov. El muntatge es podrà veure en quatre funcions els dies 16, 17, 18 i 19 de novembre al Teatre de Salt, en un aforament reduït només per a 60 espectadors i farà posteriorment temporada a Teatros del Canal de Madrid. Compta amb un repartiment de luxe format per Ariadna Gil, Irene Escolar, Luis Bermejo i Gonzalo Cunill. Després de portar a escena moltes obres de Shakespeare, Rigola s'endinsa en l'univers de l'autor rus. El seu 'L'oncle Vània' és una peça que arriba a l'essència del dramaturg mitjançant el joc. Aquesta és una proposta íntima on els intèrprets i els espectadors compartiran espai i malenconia.
 
El text 'Oncle Vània' és una de les obres cabdals del teatre universal i, alhora, una de les més representades de Txèkhov. Una obra que continua vigent i reflexiona sobre la pèrdua de rumb de la humanitat.

Àlex Rigola (Barcelona, 1969) és director i dramaturg. Actualment és codirector de Teatros del Canal (Madrid) juntament amb Natalia Álvarez Simó. Ha estat director de la secció de teatre de la Biennale di Venezia (Itàlia, 2010-2016) i del Teatre Lliure de Barcelona (2003 - 2011). Els seus espectacles han girat per França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Portugal, Espanya, Rússia, Bòsnia, Hongria, Polònia, Romania, Xile, Veneçuela, Colòmbia, Mèxic, Taiwan i Austràlia. Al llarg de la seva trajectòria com a director i dramaturg ha dirigit i escrit diverses obres, i ha guanyat nombrosos guardons, entre ells dos Premis Max, un Premi Internacional Terenci Moix de les Arts Escèniques i tres Premis de la Crítica.