Arrenca la temporada del calçot a Valls amb previsió de produir 13 milions de cebes etiquetades

Diversos restaurants ja els ofereixen des de fa setmanes

Els primers calçots tendres de la temporada 2017-2018 ja es poden degustar en restaurants de l'àrea de Valls, com el Casa Fèlix o el Ganxo, a la pedania de Masmolets. Amb aquests calçots primerencs s'obre la pretemporada de calçotades, que es perllongarà fins al mes d'abril del pròxim any. En plena temporada més d'una cinquantena de restaurants ofereixen calçotades a les seves cartes.

El temps està acompanyant aquest conreu que vol aigua, sol i sobretot fred, i els productors confien que serà una temporada excel·lent, tant en quantitat com en qualitat dels calçots. Tot i que encara es considera la pretemporada, als camps ja es fa evident el bon ritme que presenta la campanya, amb calçots de bona mida que es van arrencant en remeses, segons les dates en què van ser plantats.

El tret de sortida oficial a la campanya es dóna amb la Gran Festa de la Calçotada, l'últim diumenge del gener -enguany, el dia 28. La temporada de calçotades mou un volum de negoci d'entre 10 i 12 milions d'euros. "Representa la verdadera temporada turística per l'àrea de Valls i la segona al Camp de Tarragona, després del sol i platja", diu el secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafel Castells.

La Cambra de Comerç ja ha començat la promoció de la temporada de calçotades, presentant els primers manats de calçots tendres de la temporada de la IGP Calçot de Valls, a l'estand de la Fira d'Andorra La Vella, que s'ha celebrat a la capital del Principat d'Andorra, del 27 al 29 d'octubre.