Una trentena de militars fan una marxa pel centre de Serinyà

L'Ajuntament diu que no els ho han comunicat

Una nova marxa militar per una població gironina ha fet saltar les alarmes aquest matí. Una trentena d'efectius s'han desplaçat fins a Serinyà on diversos veïns i el propi equip de Govern els han observat sorpresos pels volts de les deu del matí.

L'alcalde, Josep Antoni Ramon, ha explicat que estaven reunits quan de sobte, per la finestra, els han observat. També algunes persones han trucat a l'Ajuntament alertant de la situació i la notícia ha corregut com la pólvora per les xarxes socials. Ramon ha criticat que no se'ls hagin comunicat les maniobres però l'Exèrcit al·lega que es tractava d'una "marxa de petita entitat" i que, en aquests casos, no n'informen als ajuntaments afectats.

Malgrat això, Ramon ja ha avançat que farà arribar una carta als comandaments militars queixant-se per la situació. "Avui per avui no els podem prohibir que passin per aquí i tampoc és que ens agradi que ho facin però si han de passar pel poble, almenys que avisin", remarca el batlle. En aquest sentit, diu que no hauria estat agradable que l'actuació hagués coincidint amb l'entrada dels nens a l'escola i creu que si se'ls informa podrien, fins i tot, pactar una hora per fer-ho.

La presència de militars és habitual a les comarques gironines. Els efectius sovint es desplacen des de la base de Sant Climent Sescebes per fer maniobres en diferents zones. A Serinyà, però, aquesta és la primera vegada que els han vist passejant pel municipi.