Riu-te'n tu del Cirque Éloize!

La companyia canadenca captiva Girona amb l'espectacle 'Saloon'

Més enllà del tradicional circ que hom pot veure cada any per les Fires de Girona o en el Festival Internacional de Circ (abans de Figueres i ara de Girona), tothom li ve al cap el mític Cirque du Soleil per a fer referència a un espectacle diferent de la resta. Tanmateix, la perícia dels canadencs Cirque Éloize mostren com de sobrevalorada està l'esmentada popular franquícia mundial.

Sense necessitat de pagar una entrada desorbitada, omplir l'escenari amb centenars d'artistes, ni carregar-ho d'una escenografia faraònica, ni rebentar els timpans dels espectadors amb 30.000 Watts de potència de so, l'espectacle 'Saloon' va oferir ahir al Teatre Municipal de Girona noranta minuts de diversió i entreteniment de la major qualitat imaginable.

Amb tan sols vuit acròbates i tres músics, Cirque Éloize desgrana la història d'un grup de cowboys residents en un típic poble del Far West nord-americà. El fil argumental, pràcticament inexistent i a estones irreconeixible, no era necessari per a gaudir de les espectaculars dots de l'equip canadenc damunt l'escenari. Humor, acció i amor s'entrecreuen en una interpretació brillant davant uns números de circ espectaculars i de gran dificultat en major part de les ocasions.

Aquesta ha estat una de les grans apostes del Temporada Alta pel que fa a espectacles de circ que ha representat la seva estrena a l'Estat espanyol. "Saloon" ha deixat Girona per a ser representat a continuació a França i els Estats Units.