Un miler d'estudiants demanen l'alliberament dels presos polítics en una marxa pel centre de Girona

Els dos candidats a rector de la UdG han fet un discurs conjunt

La Universitat de Girona ha tornat a sortir al carrer en una mobilització per demanar "l'alliberament dels presos polítics". Estudiants, professors i administratius s'han congregat davant del rectorat a les dotze del migdia per criticar la decisió judicial. Llaços grocs, pancartes, o els cartells de la iniciativa 'Empaperem' han tornat a ser protagonistes en aquest acte de protesta que ha durat menys de deu minuts.

La concentració ha estat la primera que organitza la UdG des que s'ha engegat la maquinària electoral. Per això, els dos candidats confirmats (l'actual rector Sergi Bonet i Joaquim Salvi) han volgut donar una imatge d'unitat fent un discurs conjunt. "La Universitat pot tenir molts projectes però avui en defensem la llibertat i els seus valors", ha assegurat Bonet. El rector també ha anunciat que ha convocat per a dilluns un consell de govern per decidir les actuacions que tirarà endavant la UdG davant l'actual situació política.

Joaquim Salvi ha fet esment a mantenir les concentracions "pacífiques i amb civisme" com s'han fet fins ara. Els dos han acabat el discurs aixecant els braços plegats davant del miler de concentrats. Després, dues representants dels estudiants han llegit un manifest. Des d'Universitats per la República han anunciat que les mobilitzacions seguiran en els propers dies.

Un cop acabat l'acte, un grup d'estudiants ha recorregut el centre de Girona en manifestació fins a la subdelegació del govern espanyol a la ciutat. A davant de l'edifici han fet una assentada i han guardat cinc minuts de silenci. Finalment, els estudiants han cantat 'Els Segadors' i s'ha dissolt sense incidents.