Excompanys de Dolors Bassa a la UGT de comarques gironines exigeixen que surti en llibertat

Convoquen un acte per dilluns a la tarda

Els excompanys de sindicat de Dolors Bassa no s'han volgut quedar amb els braços creuats i han convocat, aquest divendres a les dotze del migdia, una concentració davant la seu de la UGT per denunciar l'empresonament "polític" de la consellera destituïda i exigir la seva posada en llibertat. Durant pocs minuts han tallat el carrer Miquel Blay i han llegit un manifest.

"Rebutgem enèrgicament l'empresonament de part del nostre Govern, on hi és la nostra companya i exsecretària Dolors Bassa", començava el manifest. Els seus excompanys de sindicats denuncien que "el tancament de persones per les seves idees" recorda "a temps passats", quan ja van empresonar "el Govern legítim de la Generalitat".

"Volem exigir l'alliberament de tots els presos polítics i reclamem el retorn de la democràcia al nostre país", han reclamat. En "honor" a Bassa, que és mestra de formació, han llegit un fragment del poema No passareu, d'Apel·les Mestres que diu: "No passareu, i si passeu serà damunt d'un clap de cendres; les nostres vides les prendreu; nostre esperit no l'heu de prendre. Mes no serà per més que feu, no passareu".

Finalment, la concentració ha acabat amb la lectura de la frase que la mateixa Bassa va piular després de conèixer que l'Audiència Nacional l'enviava a presó: "No ens tancaran les ànsies de llibertat per fer un país nou".

L'acte ha comptat amb el suport de representants sindicals, de les patronals i d'entitats socials.