El PP de Calonge s'absté en les mocions contra el 155 i la llibertat de Sánchez i Cuixart

El PSC hi ha votat en contra parcialment

El regidor del Partit Popular i cinquè tinent d'alcalde de Calonge (Baix Empordà), Joan Pons, s'ha abstingut en les dues mocions que s'han presentat al ple d'aquest dijous, i que demanen la suspensió de l'article 155 i la "llibertat immediata" de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. La moció s'ha votat en dues parts. Una primera que s'ha aprovat amb quinze vots a favor i l'abstenció de Pons, i que reclamava la retirada del 155.
 
En un punt d'aquesta moció, els dos edils socialistes, també dins l'equip de govern, Arturo Prades i Mercè Orduño, han votat en contra de donar suport al Parlament perquè tiri endavant el mandat de l'1-O, punt en el què Pons també s'ha abstingut. La segona moció, que demana l'alliberament de Sánchez i Cuixart, i també s'ha aprovat per àmplia majoria, quinze vots a favor i només l'abstenció del PP.
 
Les dues propostes tenien l'èxit assegurat gràcies als 6 vots del PDeCAT, els 5 d'ERC, el d'Avancem i el vot de Compromís per Calonge. Ha sorprès però l'abstenció en les dues mocions del PP, ja que els dos edils socialistes s'han mostrat contraris a donar suport al Parlament perquè faci efectiu el mandat de l'1-O.

La proposta que demana la llibertat dels líders d'Òmnium i ANC, també condemna la "persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones". Així mateix, el text denuncia la "manca de separació de poders a l'estat espanyol" i la "manipulació i coacció dels mitjans de comunicació". Finalment demana a les institucions europees que "no continuïn donant l'esquena a Catalunya davant accions pròpies d'una dictadura".

Dilluns, l'alcalde del municipi, Jordi Soler, va demanar a PP i PSC que rebutgessin l'aplicació de l'article 155, un fet que sí han acceptat els socialistes. La coalició de govern compta amb deu regidors dels setze que conformen el municipi. Als sis edils del PDeCAT, s'hi sumen els dos socialistes, el de Compromís i Pons, del PP.