El Girona FC agafa oxigen a Riazor

Aday, de penal, i Portu han marcat els gols de la primera victòria fora de casa

El Girona FC ha aconseguit una victòria d'or contra el Deportivo de la Coruña (1-2). Un penal llançat per Aday ha avançat els gironins. A la segona part, els locals han empatat el marcador amb un altre gol de penal, executat per Lucas Pérez però al minut 70, Portu ha fet el gol de la victòria dels gironins. Els de Machín, que aconsegueixen guanyar com a visitants per primer cop en la temporada, s'emporten tres punts que donen oxigen i allunyen el Girona de la zona de descens.

Per afrontar el partit d'avui, Pablo Machín ha introduït algunes variacions a l'onze. Yassine Bono, que ha debutat a la màxima categoria, ha estat el porter escollit substituint Gorka Iraizoz. Una altra novetat ha estat Aleix Garcia, que ha entrat en el lloc d'Àlex Granell, i també Larry Kayode, que ha substituït el sancionat Christian Stuani.

La primera part ha estat equilibrada, amb un Deportivo que ha intentat imposar el seu ritme i un Girona que esperava per sortir al contraatac. Als primers minuts, els gironins han tingut una ocasió de Ramalho i el conjunt corunyès ha pogut fer el primer amb un remat de Celso Borges.

Al minut 24, l'àrbitre ha senyalat un polèmic penal a favor dels de Machín per un forcejament entre Albentosa i Kayode. L'executor ha estat Aday, que ha enganyat el porter rival i ha avançat els blanc-i-vermells.

Després del gol, els locals ho han seguit intentant amb nombroses centrades a l'àrea. Han pogut empatar el partit en dues ocasions però els gols de Celso Borges i Fede Valverde han estat anul·lats per fora de joc.

A la represa només han transcorregut 5 minuts quan l'àrbitre ha xiulat un altre penal dubtós, aquest cop a favor dels de Pepe Mel. Lucas Pérez ha llençat la pena màxima i, superant Bono, ha empatat el partit. Els blanc-i-blaus han seguit creant perill amb dues ocasions d'Adrián que ha atrapat Bono.

El Girona ha avisat amb un xut d'Àlex Granell que Francis ha desviat. Però ha estat al 70 quan els de Machín han aconseguit el segon. Aquest cop ha estat després d'una centrada de Pablo Maffeo que Kayode ha baixat amb el cap deixant per Portu. El migcampista ha controlat la pilota amb el pit i l'ha enviat al fons de la porteria.

Amb el gol, Celso Borges i Bakkali pogut empatar el partit però s'han topat amb Bono i Maffeo. Als últims minuts, els blanc-i-vermells dues ocasions de Celso i Bakkali. Als últims minuts, el Girona ha buscat el segon amb els xuts de Douglas Luiz fregant el pal i de Maffeo que s'ha topat amb Francis. A l'afegit, el Depor ha tingut una falta prop de l'àrea però Celso Borges ha estavellat la pilota a la barrera, donant així la victòria al conjunt gironí.