700 persones protesten contra el govern espanyol en dues manifestacions pel centre de Girona

S'han escoltat crits contra l'aplicació de l'article 155 i demanant la llibertat de Sánchez i Cuixart

La intermitent pluja que ha caigut durant tota la tarda d'aquest dijous a Girona no ha impedit que prop de 700 persones sortissin novament al carrer per protestar. De nou, el govern espanyol ha estat el blanc dels crits dels manifestants, que han cantat consignes com 'Fora les forces d'ocupació', 'No tenim por al 155' o 'Aquest edifici serà una biblioteca', un càntic que s'ha escoltat just quan una de les manifestacions passava pel davant de la subdelegació del govern espanyol. Però una de les consignes més repetides ha estat 'Llibertat per Sánchez i Cuixart', i és que els líders d'ANC i Òmnium, han tornat a estar molt presents en les protestes d'aquest dijous.

La primera concentració s'ha fet davant de la delegació de la Generalitat. A la convocatòria de Girona Vota s'hi han aplegat prop de mig miler de persones, equipades amb impermeables i paraigües. Allà han parlat Adam Bertran, president de l'ANC al Gironès, i el seu homòleg d'Òmnium, Sergi Font. Els dos han condemnat l'empresonament de Sánchez i Cuixart, i s'han mostrat "molt orgullosos" de la resposta dels ciutadans que han sortit al carrer malgrat el mal temps.

L'acte l'ha tancat la portaveu de Girona Vota, Sandra Casado, que ha animat als independentistes a mantenir les mobilitzacions fins que s'hagin aplicat els resultats de l'1-O. Casado ha explicat que les accions que es duran a terme aniran "en funció de la repressió de l'Estat". "Han de tenir clar que no deixarem que ens ocupin les nostres institucions", ha reblat.

En aquest sentit, la portaveu ha recordat que des de la societat civil s'aniran donant instruccions de les diferents accions que es portaran a terme en els propers dies. "Avui havíem de sortir al carrer, i ho seguirem fent", assegura.

Un cop acabada aquesta concentració ha començat la segona. En aquest cas estava convocada pel Comitè en Defensa del Referèndum (CDR), i ha anat de la Plaça Constitució fins la subdelegació del govern espanyol. Un cop allà s'ha llegit un manifest i s'ha cridat en contra de l'executiu de Rajoy i la Fiscalia.

Aquesta marxa ha obligat a tallar durant una mitja hora la Gran Via de Jaume I, una de les principals artèries de Girona. Aquesta protesta, com l'anterior, ha acabat sense cap incident i abans de les nou del vespre ja s'havia restablert el trànsit.

Accions directes

Des de Girona Vota, ANC i Òmnium s'ha recordat que en els propers dies s'anirà advertint sobre les accions que cal fer. Bertran ha explicat que serien "accions directes" i que necessiten la mobilització permanent. "Estem convençuts que el poble seguirà, perquè contra el poble no poden", ha conclòs.