La policia libanesa recupera un oli robat que podria ser un quadre original de Salvador Dalí

L'operació per localitzar l'obra, datada del 1954, ha acabat quatre detinguts

El Líban ha recuperat un oli robat que podria ser una obra original de Salvador Dalí. Es tracta d'una tela que la policia del país va localitzar en el marc d'una investigació contra el robatori i tràfic d'antiguitats el divendres passat. La unitat dedicada a aquest tipus de delictes va trobar el retrat i va detenir quatre persones, d'origen libanès i sirià.

Segons el comunicat de la ISF, els detinguts haurien robat la peça en un país veí i hi estaven treballant per poder vendre-la. La policia creu que es tracta del quadre original i que estaria valorat en "milions de dòlars".

Des la fundació, però, insisteixen que, ara per ara, no poden confirmar que es tracti del retrat autèntic. De fet, asseguren que la policia no s'hi ha posat en contacte i que, si ho fa, li demanaran que els faci arribar l'obra per poder contrastar-ne la veracitat. "A través d'una fotografia no podem corroborar-ho", afegeixen.

Subhastat a Londres l'any 1997

Es tractaria del 'Retrat de la senyora de James Reeves', que l'artista va pintar l'any 1954. Segons el catàleg raonat de la fundació, la peça mesura 147 per 92 centímetres i es va exposar l'any 1958 al The Parrish Art Museum de Nova York. L'obra es va subhastar el 10 de desembre del 1997 a la casa Christie's de Londres. I en aquest punt se li va perdre la pista.