Neix Viasona, la gran enciclopèdia de la música en català

El grup Catmèdia posa en marxa la viquipèdia musical amb 23.000 lletres de cançons, 3.000 discos i 250 blogs indexats

  • Loogtip de Viasona.cat © AG
    Loogtip de Viasona.cat © AG
  • Web Viasona.cat © AG
    Web Viasona.cat © AG

La tasca de documentació que s'anirà complementant amb la incorporació dels nous treballs que es vagin editant, permetrà que tota aquesta informació es mantingui accessible de manera gratuïta. El motor de cerca del portal permetrà als usuaris extreure tota mena de dades: des de la producció d'un artista, el catàleg complet d'una discogràfica, els discos i cançons d'un any concret, i fins i tot, descobrir les cançons que parlen d'una ciutat, un mes de l'any, un nom propi concret, entre altres. En aquest sentit Viasona vol esdevenir un canal de promoció a disposició de tots aquells artistes que inicien la seva carrera professional.

El web oferirà un sistema per tal que els usuaris de la pàgina puguin tenir un usuari registrat que els permetrà d'optar a una sèrie de serveis que oferirà Viasona com ara fer llistes de cançons preferides, deixar comentaris i puntuar les pàgines dels grups, àlbums i cançons. S'inclourà un 'top 5' de les cinc cançons i cinc grups més valorats pels internautes. Es posarà en marxa un servei de fòrums on els usuaris registrats podran interactuar entre ells, així com la possibilitat d'enviar-se missatges privats com una missatgeria interna de manera que es posaran les condicions per crear la comunitat a la xarxa de seguidors de la música en català. Viasona estarà present a Facebook i Twitter.

Dirigit per Jordi Riba

La intenció dels impulsors de Viasona és ajudar a contribuir a la promoció i divulgació de la música en català, aprofitant l'excel·lent moment artístic que viu la música i combinar-ho amb el potencial de la xarxa catalana. Viasona està coordinat i dirigit pel periodista Jordi Riba, que en la seva trajectòria professional ha treballat al Rock&Clàssic del diari Avui, al digital E-notícies, al Grup Enderrock i la revista El Temps.