CiU acusa el tripartit de Girona de fer un pla d'usos 'a mida i sense visió de futur' per a la Devesa

Consideren que la Fira de Girona, les atraccions i el mercat setmanal haurien de canviar d'ubicació

El document que l'equip de govern ha donat a conèixer aquesta setmana no ha agradat a l'oposició, que ha reclamat que calia un debat 'més profund i tranversal' per idear un pla a llarg termini per al parc urbà més important de Catalunya. 'Aquest pla és un inventari d'urgència, que no ha tingut prou participació', ha declarat el líder del grup municipal de CiU, Carles Puigdemont.

Pels convergents, el pla és 'insuficient' i, per això, han reclamat que cal redactar un pla especial expressament per al parc per tractar-se d'una figura 'amb validesa jurídica'. El fet que el pla d'usos conservi la possibilitat de fer un pavelló esportiu tampoc satisfà a l'oposició que ja havia criticat durament aquesta decisió del tripartit abans que Patrimoni tombés les aspiracions del consistori per tenir un pavelló més gran al parc. 'S'han invertit molts diners en el projecte d'un pavelló que no es podia fer per la tossuderia de l'equip de govern', ha declarat Puigdemont.

Preparant al·legacions

El líder de CiU ja ha avançat que en el ple de la setmana vinent la seva formació s'abstindrà en la votació i que ja preparen una 'llarga bateria' d'al·legacions al projecte. Entre les idees que defensa CiU hi ha la d'un 'debat més profund' entorn als usos que ha d'acollir la Devesa. 'Ara només s'han ordenat els usos que ja hi havia sense pensar si en el futur hi ha de ser o no', ha remarcat Puigdemont. CiU ha posat l'interrogant sobre la continuïtat de Fira Girona, les Carpes d'estiu, el mercat setmanal i, fins i tot les atraccions, a dins el recinte de la Devesa.

'Ara no és moment de proposar ubicacions sinó de repensar si d'aquí a 15 anys aquestes activitats han de continuar a la Devesa', ha detallat Puigdemont que també ha acusat de 'negligents' els socialistes per incloure en el pla accions de neteja, enllumenat i senyalització del parc que, al seu entendre, s'haurien d'haver dut a terme abans, independentment del pla d'usos.

Altres punts del projecte que no agraden a CiU són la possibilitat d'encabir un bar-restaurant i un espai per a activitats culturals a la zona oest de la Devesa. Segons ha reflexionat el regidor convergent Albert Riera, el projecte inclou a la banda oest tot un seguit d'equipaments (mercat, fira, bar-restaurant i zona esportiva, entre d'altres) creant una separació amb la banda est. 'Estan dividint en dos la Devesa i només conserven a mode de museu l'essència del parc en la banda est mentre que l'altra la converteixen en un espai per a activitats municipals', ha criticat Riera.

El grup de l'oposició també ha criticat que no es tingui en compte la 'regeneració de l'arbrat' i ha posat de manifest que l'ajuntament continuarà permetent 'usos massificats' al parc que poden fer mal als arbres.

L'aprovació inicial del document, que ha trigat més de dos anys en redactar-se després d'un procés participatiu en què hi van participar 800 persones, es votarà en el ple del pròxim dimarts.