El 75% dels professionals del sistema sanitari públic a Catalunya secunden l'aturada

El Departament de Salut informa que durant el matí no s'han registrat incidències

El 75% dels professionals del sistema sanitari públic a Catalunya han secundat l'aturada general convocada per la Taula per la Democràcia i a la qual s'ha adherit el Govern. Aquesta xifra inclou el torn de nit i el torn de matí dels centres. El Departament de Salut informa que no s'ha registrat cap incident remarcable en el que va de jornada i que s'estan complint els serveis mínims. Al mateix temps, recorden que els treballadors decideixen lliurement la seva participació o no en l'aturada d'avui.

Segons el dispositiu especial, el Servei Català de la Salut (CatSalut) garanteix el serveis d'urgències i l'activitat programada inajornable d'unitats especials així com la cirurgia coronària, oncologia, transport sanitari urgent i no urgent vinculat a les unitats especials, teràpies respiratòries domiciliàries i diàlisi ambulatòria.

La resta de l'activitat programada, com ara visites als centres d'atenció primària o proves diagnòstiques es reprogramarà en els propers dies i es comunicarà als afectats la nova data de forma individualitzada.

Afectació a Girona

A Girona, al CAP Santa Clara l'afectació per l'aturada general era molt evident aquest matí. A l'entrada, hi havia un cartell on s'informava dels serveis mínims i a dins eren molt pocs els usuaris fent cua. Només s'atenien les urgències i les proves o analítiques que no es podien posposar.

La resta de visites, es programaven per un altre dia. Entre els usuaris hi havia una senyora gran, la Paquita, que admetia que "no volia venir" perquè sabia que hi havia l'aturada però la prova que s'havia de fer no es podia esperar. L'han atès a l'hora programada. "Es fa estrany veure els passadissos tan buits", ha afegit.