El PSC de Girona reclama la dimissió immediata del govern de Mariano Rajoy

La formació recorda que van "defensar" els col·legis electorals

El PSC de Girona condemna les càrregues policials d'aquest diumenge i reclama la "dimissió immediata" del govern de Mariano Rajoy. La formació ha emès un comunicat en el qual detalla que s'ha sumat a la concentració de rebuig d'aquest dilluns al migdia a la ciutat i titlla de "lamentable" l'actuació liderada pel "govern del Partit Popular". La situació generada, afirmen, "ens situa en un nou escenari polític, on la crisi de l'Estat sense precedents fa imprescindible que s'escolti Catalunya i que el poble de Catalunya ha de decidir el seu propi futur".
 
Els socialistes asseguren que s'ha obert una "ferida" que serà "recordada amb gran dolor" i remarquen que els seus regidors van "defensar" els col·legis electorals com un més. El grup recorda que sempre han cregut que "el referèndum havia de ser admès" perquè "no es pot negar a l'independentisme que el seu projecte ha de ser viable si la majoria de catalans i catalanes així ho volen".
 
A la condemna per les agressions també s'hi ha sumat l'alcalde socialista de Blanes (Selva), Miquel Lupiáñez, que ha acusat l'Estat de "posar en risc la integritat física i la pròpia vida dels ciutadans i ciutadanes" i d'estar "més preocupat d'unes urnes, un cens i unes paperetes". Lupiáñez ha fet una declaració institucional aquest dilluns on també ha fet una crida a "trobar una sortida pacífica a la situació que està vivint Catalunya". Al municipi, prop de 300 persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament per rebutjar les accions policials.