L'Alt Empordà vota amb normalitat amb l'excepció de Garrigàs amb una càrrega policial

A Figueres només han hagut de tancar un col·legi electoral

Les votacions del referèndum s'estan fent amb normalitat a pràcticament tot l'Alt Empordà en el que va de jornada. La ciutat de Figueres té els 20 col·legis electorals oberts i només un s'ha tancat, el que hi havia a Viladamat, per la falta de concentrats i per evitar que se'ls emportessin les urnes.

El fet més destacat ha tingut lloc a primera hora a Garrigàs, on la Guàrdia Civil ha carregat contra la seixantena de persones que hi havia a fora. Tres persones han hagut de rebre assistència mèdica allà mateix per contusions i rascades. També se'ls han endut les urnes. L'alcaldessa del municipi ha lamentat que no l'hagin deixat parlar amb la persona responsable i a hores d'ara encara no entenen per què un dispositiu d'uns quaranta agents s'ha desplaçat a aquest poble de 450 habitants.

"Anaven a allò que anaven; ho han fet amb força, sense ordre judicial i sense donar explicacions.", ha afegit l'alcaldessa, Pilar Bosch. Al cap d'una estona, el conseller d'Empresa, Santi Vila, els ha visitat per donar-los suport i conèixer els fets. On també s'han endut les urnes, ha estat a Sant Miquel de Fluvià per part de la Guàrdia Civil.