Vaga desigual a la UdG després de ser obligats a assistir a classe

Uns 250 joves s'han concentrat per anar cap a la manifestació de Barcelona

La primera de les dues jornades de vaga convocada per la plataforma Universitats per la República ha tingut un seguiment desigual a la Universitat de Girona. La mateixa UdG i el SEPC coincideixen, però, en què les aules estaven sobretot buides. Tot i que hi ha matisos segons els estudis.

El grau de Turisme ha fet avui la meitat de les classes previstes. Tot i això, a la resta de facultats hi ha predominat les aules buides. En concret, a Educació i Psicologia no hi ha hagut classes. Al Campus de Montilivi i el del Barri Vell, tant el centre universitari com els representants dels estudiants coincidien en apuntar a un seguiment "majoritari" per part dels alumnes, superior al 90%.

D'altra banda, des del SEPC s'ha criticat l'actitud "d'alguns degans" de la UdG per haver fet un canvi de criteri respecte la suspensió o no les classes. Segons ha explicat una de les portaveus del sindicat, Maria Cabra, el rectorat "havia convidat a no fer classe", però des del SEPC tenien constància que a alguns alumnes "els havien obligat a anar a la universitat" en casos concrets com poden ser la "presentació d'estudiants de primer curs o algunes matrícules".

La falta d'alumnat a les facultats ha contribuït a deslluir la mobilització d'estudiants cap a la manifestació a Plaça Universitat de Barcelona. Abans de dos quarts d'onze, els estudiants han posat en marxa una mobilització amb dues capçaleres. La primera tenia el punt de partida el campus del Barri Vell i la segona les facultats ubicades a Montilivi.

Escortats per agents de policia, els estudiants han anat fent una crida a la mobilització a les diferents aules i s'han trobat davant l'estació de tren de Girona després de creuar alguna de les artèries de circulació de la ciutat. Allà, dues membres del SEPC han llegit un manifest i han donat consignes com recalcar que era una concentració "pacífica" i que defugien els "incidents violents".

250 universitaris al tren

La mobilització ha buidat d'estudiants els Campus. "La situació aquest matí és que no hi havia gairebé gent a les aules i els que hi eren feien pràctiques obligatòries", ha assegurat Cabra. El sindicat ha fet el que anomenen un 'passaclasses' per cridar a sumar-se a la protesta i asseguren que s'han trobat un professor que els ha dit que "les obligacions prevalien davant dels drets", ja que els seus alumnes avui tenien examen.

A l'hora prevista, uns 250 universitaris han anat amb tren cap a Barcelona per sumar-se a la mobilització prevista a plaça Universitat. Des del SEPC esperaven més gent però ho justifiquen perquè "molts estudiants de la UdG són de fora i la majoria de gent ha anat directament a Barcelona".

Demà es farà la segona jornada de vaga i els estudiants treballen per fer noves accions a favor del referèndum per l'1 d'octubre.