2.500 estudiants de secundària i Batxillerat s'han manifestat a Girona en defensa del referèndum

Han intentat acabar davant la comissaria de la Guàrdia Civil

Més de 2.500 estudiants de secundària i Batxillerat s'han manifestat aquest matí pels carrers de Girona per defensar el referèndum. El recorregut ha començat davant la comissaria de la policia estatal, al barri de Pedret, ha passat per davant la subdelegació del govern espanyol i ha acabat a la comandància de la Guàrdia Civil, a Montilivi.

Allà, un cordó policial dels Mossos d'Esquadra ha evitat que arribessin a la porta. En un ambient festiu, amb moltes estelades i pancartes a favor de la independència de Catalunya, els alumnes han respost a la crida del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Molts d'ells no són majors d'edat i, per tant, diumenge no podran votar. Tot i això, demanen al conjunt dels ciutadans que "votin per ells". "Som la pròxima generació i no viurem sota la vostra dictadura", es podia llegir en una de les pancartes.

Els estudiants congregats han respost amb crits de "fora les forces d'ocupació", "votarem" o "és una urna, no mossega". També han fet onejar estelades i han lluït pancartes a favor de la independència de Catalunya. Entre elles, s'hi podien llegir consignes com "som la pròxima generació i no viurem sota la vostra dictadura" o "Espanya, en venda", entre d'altres.

La concentració s'ha desplaçat de la comandància fins a l'avinguda Lluís Pericot. En aquest punt, els organitzadors l'han donat per dissolta però un centenar més de persones han decidit continuar-la i hi ha tornat. De nou, els Mossos els han impedit el pas. A l'entrada, un grup d'efectius del cos policial observaven la protesta estudiantil.

"Seguirem defensant el referèndum"

El portaveu del SEPC, Dani Collgros, ha afirmat que la mobilització respon als "repetits atacs repressius" que el govern espanyol "està aplicant en les darreres setmanes". Al seu entendre, s'estan "vulnerant els drets dels estudiants i això no pot queda impune". Per això, ja ha avançat que no descarten noves protestes perquè "defensarem el referèndum quan faci falta".