Més de 200 estudiants de secundària gironins per la independència

Demà es repetirà la mobilització davant la seu de la comissaria de la policia espanyola

Girona ha estat una de les ciutats on el SEPC ha fet una manifestació de suport al referèndum del proper diumenge. Més de 200 estudiants de tercer i quart d'ESO han sortit al carrer en un recorregut que ha començat a l'Hospital Josep Trueta i ha acabat a davant la delegació del Govern a Girona. "Ja havíem desconvocat a la Plaça del Vi però hem vist que la gent té ganes de sortir al carrer i dir el què pensa i hem estirat la manifestació fins la delegació de la Generalitat", segons ha explicat la portaveu del sindicat estudiantil Maria Bouabdellah.

La mobilització a secundària estava prevista per aquest dimecres i dijous però la portaveu ha explicat que ja "l'allarguen" fins a l'1 d'octubre. "Com que estem davant un estat d'exepcionalitat hem decidit convocar vaga avui i demà i ara l'hem estirat fins al divendres", ha afirmat Bouabdellah.

Aquesta concentració és la primera que s'ha fet i demà la repetiran a la seu de la comissaria de la policia espanyola a Girona. Bouabdellah ha admès que van "sobre la marxa" en funció del que "digui l'Estat espanyol" i no descarten canvis en el calendari de les manifestacions. Per ara, també en tenen prevista una per aquest divendres.

El SEPC ha fet una crida "massiva" a la participació al referèndum i a la "defensa" dels instituts que siguin col·legis electorals per "combatre el possible boicot" que poden fer l'estat espanyol i els seus cossos policials.