Desplegament de la Policia Nacional a l'entrada de Girona a menys d'una setmana de l'1-O

El regidor de la CUP, Lluc Salellas, ho ha denunciat a Twitter

Diverses furgonetes de la Policia Nacional s'han albirat aquest matí a l'entrada de Girona, més concretament a l'aparcament reservat a autocars situat al Passeig José Canalejas. El regidor de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Girona, Lluc Salellas, ho ha denunciat a través de Twitter publicant una fotografia dels vehicles.

L'aparició de les forces de seguretat espanyoles arriba a menys d'una setmana de la celebració del referèndum de l'1-O. Amb tot, el dijous de la setmana passada ja es va detectar un ampli desplegament a Figueres (Alt Empordà), on es van detectar almenys vuit furgonetes del cos i dos vehicles més de la Guàrdia Civil estacionades a l'aparcament de l'hotel Travé de la ciutat, a tocar de la carretera N-260.

Els efectius formarien part del reforç que s'ha enviat a Catalunya a pocs dies de la data prevista pel referèndum i que ha deixat orfe a d'altres zones del territori espanyol. Un exemple d'això són els incidents que van tenir lloc ahir a Saragossa quan centenars d'espanyolistes d'ultradreta es van concentrar fora del pavelló on se celebrava l'acte a favor del referèndum pactat, organitzat per Podemosi les seves confluències. Diversos assistents, com Xavier Domènech o Carles Campuzano, van apuntat que se'ls impedia sortir i explicaven que la Policia Nacional els havia comentat que no podien fer més perquè els efectius són a Catalunya.