L'alcalde d'Olot rep la citació de fiscalia per declarar el 21 de setembre

Quatre exbatlles de la ciutat per CiU envien una carta de suport a Josep Maria Corominas

La fiscalia ha citat a declarar l'alcalde d'Olot (Garrotxa), Josep Maria Corominas (PDeCAT) , per cedir locals per al referèndum de l'1 d'octubre. El també vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) haurà d'acudir el 21 de setembre al migdia al Palau de Justícia de Girona en qualitat d'investigat per un delicte de desobediència, prevaricació i malversació. Corominas ho ha donat a conèixer a través de Twitter, tot mostrant la citació, i acompanyant-ho del següent missatge: "Finalment ha arribat. Aquest dijous aniré a la fiscalia amb la consciència ben tranquil·la i el suport que em fan arribar molts ciutadans".

"Com a alcaldes que hem sigut de la ciutat d'Olot, no volem estar impassibles davant la citació que ha ordenat la Fiscalia General de l'Estat, en virtut del qual hauràs de comparèixer davant el fiscal en cap de Girona". Així comença la carta que els quatre exbatlles per CiU li han fet arribar a Josep Maria Corominas com a mostra de suport.

Qualifiquen de "molt greu" portar davant de la Justícia un càrrec electe "pel sol fet de comprometre's a fer possible l'exercici del dret a decidir per part dels olotins". I assenyalen que, com a catalans, no es poden acceptar les "amenaces" contra el Govern i el Parlament per complir amb "el compromís dels ciutadans" ni tampoc "tolerar el menysteniment cap a les institucions que representen" al poble. "Com a ciutadans del món només podem qualificar-ho com a una actuació impròpia d'un país europeu i inaudita en ple segle XXI", afegeixen.

Pel que fa a Josep Maria Corominas, afirmen sentir-se'n "molt orgullosos" perquè creuen que ha actuat i continuarà fent-ho amb "convicció i fermesa" tot dient que la manera de ser, "assenyada i prudent" respondrà a la voluntat de la ciutadania. "Et coneixem molt bé Mi. Te'n sortiràs tu i els olotins; ni aconseguiran doblegar-te ni, tampoc, apagar les nostres legítimes ànsies de llibertat", es diu al text.

I finalitzen la carta posant-se al seu costat i demanat-li que, quan declari davant de la fiscalia, ho faci amb la "saviesa de la raó i amb el ple convenciment" de tenir el suport i complicitat de milers de ciutadans.