ERC creu que l’operació a Girona només es fa per a desacreditar Puigdemont i altres polítics

Orobitg avisa que la seva formació no caurà en la trampa

Esquerra Republicana veu la mà de l’Estat darrere de l’operació policial que ha portat a la Guàrdia Civil a Girona per investigar Aigües de Girona i el seu contracte amb l’Ajuntament. “No hem de ser innocents i hem de ser conscients que les actuacions es produeixen en el marc de la campanya del referèndum per mirar de desacreditar una sèrie de persones, institucions i propostes polítics”, ha sentenciat el diputat d’ERC, Jordi Orobitg. El republicà, però, també avisa que “una cosa no treu l’altra”. “Si existeix una realitat que esdevé de pròpies auditories demanades per la pròpia administració local per veure si un servei públic s’està prestant en condicions, és lògic que se’n derivin una sèrie d’actuacions. Sempre ens posarem del costat de la justícia per tot allò que tingui a veure amb la determinació de responsabilitat, si hi ha”, ha dit.
 
Amb tot, el diputat d’ERC insisteix que engegant l’operació ara “intenten desacreditar” l’independentisme i el president de la Generalitat, “i això en un estat de dret és reprovable”. A més, creu que els sobiranistes han d’intentar “impedir qualsevol intent maldestre de contaminar qualsevol acció legítima amb connotacions polítiques que l’únic que busquen és contaminar el discurs públics i impedir que els ciutadans s’expressin lliurement”.

Orobitg ha fet aquestes consideracions durant una atenció als mitjans d’ERC que havia de fer el també diputat al Parlament, Roger Torrent. Però a darrera hora els republicans han canviat la seva convocatòria, donat que Torrent és alcalde de Sarrià de Ter, un dels municipis als que presta servei Aigües de Girona.