Arrenca la campanya pel 'sí' al referèndum en un acte unitari a Girona

Un miler de persones s'apleguen a la plaça Independència

Les entitats i els partits independentistes han engegat la campanya pel 'sí' al referèndum en un acte unitari a Girona. Un miler de persones s'han aplegat a la plaça Independència de la ciutat per plantar cara al "joc de la por" i demostrar que Catalunya és un poble que "s'ha alçat ferma i dignament, de manera pacífica, en defensa dels seus drets".

Durant l'acte, organitzat per la plataforma Girona Vota que aplega vuit entitats i deu partits sobiranistes gironins, han descobert i penjat els diferents cartells de campanya per demanar que l'1-O els gironins vagin a les urnes i votin a favor de la independència. "Tenim urnes i votarem", han dit a l'acte, traient a l'escenari una urna.

La lectura d'un manifest conjunt ha posat punt final a les intervencions i la trobada s'ha acabat amb el cant dels Segadors i a crits d'independència.

L'acte festiu i reivindicatiu ha començat amb una actuació musical i ha seguit amb la descoberta dels diversos cartells impresos per demanar el vot a favor de la independència l'1-0. A més, per reivindicar el dret a decidir del poble de Catalunya, han tret una urna a l'escenari. "Votarem", ha dit la conductora de l'acte, arrancant els aplaudiments de la plaça.

Aleshores, les portaveus de Girona Vota, Sandra Casado, Nuri Giol i Anna Maria Comí, han llegit el manifest amb el qual insten a la ciutadania a plantar cara al "joc de la por". "Comencem la campanya pel sí ja que creiem fermament que és l'única via possible cap a un futur millor i defensar els nostres drets, la nostra cultura, la nostra llengua i el país que estimem", han dit.

Per aquest motiu, han fet un repàs a tota la feina feta durant aquests anys, començant per les manifestacions espectaculars per la Diada, les consultes populars, el 9-N i acabant amb el suport a càrrecs públics imputats, jutjats i condemnats. "Ens han maltractat i menystingut", han afirmat carregant contra l'Estat.

"Per això, ara que tenim una majoria parlamentària, no només independentista sinó sobiranista, ens hem proposat poder decidir el nostre futur el proper 1 d'octubre", continuava el manifest. En aquest sentit, refermen el compromís de les entitats i els partits independentistes gironins de fer campanya a favor del 'sí'. "I és una llàstima que els que pensen que no, majoritàriament hagin abandonat la via democràtica i de debat per alinear-se a les tesis més ràncies i tics franquistes de la dreta espanyola", han criticat.

Al costat de l'alcaldessa

Girona Vota adverteix que no farà "ni un pas enrere" per defensar el dret a decidir. "Ens empeny tossudament l'anhel de llibertat, ens acompanya un sentiment de dignitat, ens abriga un esperit democràtic i ens emparen lleis internacionals", han afirmat.

La plataforma carrega contra Espanya per pensar que "pot acoquinar-nos amb el joc de la por i la repressió" amb "encàrrecs a fiscalia per alcaldes i alcaldesses disposades a col·laborar en el referèndum, tancant pàgines web, policia buscant urnes i paperetes, obrint processos judicials a la mesa del Parlament i tantes altres brutalitats".

En aquest moment, han volgut dir a l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també dalt de l'escenari que "no està sola" i els gironins la recolzaran. "Volem reiterar el nostre més sincer suport a tots els càrrecs electes i especialment a l'alcaldessa de la nostra ciutat. Ens tindràs al teu costat en tot moment per defensar les nostres idees", han conclòs.