Dispositiu especial de mobilitat en motiu del pont de la Diada

Es preveu que uns 536.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona

El Servei Català de Trànsit (SCT), conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, desplegarà durant el pont de l’Onze de Setembre un dispositiu especial de mobilitat, arran de les concentracions previstes a les ciutats de Barcelona i Vic, i del retorn de vacances d’estiu.

En aquest sentit, l’objectiu principal de l’operatiu de trànsit de l’SCT és garantir la mobilitat de tots els usuaris i minimitzar les possibles afectacions tant de retorn com als accessos de les poblacions amb actes.

Al marge de les diverses concentracions per la Diada, dilluns s’haurà d’afegir la mobilitat de retorn d’usuaris que finalitzen les seves vacances d’estiu i que, com cada any durant aquest festiu, es desplacen des de la Costa Brava i la Costa Daurada cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. De fet, es preveu una elevada mobilitat de retorn del cap de setmana cap a la capital catalana, que pot provocar trams de retencions sobretot la tarda de dilluns.

Durant el pont es preveu que uns 536.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 hores de divendres 8 i les 15 hores de dissabte 9 de setembre. Pel que fa a la tornada, es preveu que hi haurà un retorn esglaonat durant la tarda de diumenge i al llarg del dilluns 11 de setembre.

Les vies que poden ser més conflictives durant aquest pont de la Diada són:

1) SORTIDA (divendres a la tarda i dissabte al matí): AP-7 nord entre Mollet del Vallès, la Roca del Vallès i Granollers; AP-7 sud entre el Papiol , Martorell, Altafulla i Tarragona, i també N-340 entre el Vendrell i Altafulla.

2) RETORN (diumenge tarda i dilluns): AP-7 nord, entre Sant Celoni i la Roca del Vallès; AP-7 sud entre Gelida i Martorell; N-340 entre Altafulla i el Vendrell; C-32 sud entre Sant Pere de Ribes i Sitges, i també C-31 entre Calonge i Santa Cristina.

En aquest sentit, des de l’SCT es demana als usuaris que tinguin previst desplaçar-se tant als municipis on es faran actes de la Diada com de retorn a la capital catalana que programin i efectuïn el viatge amb antelació en previsió de possibles afectacions a la xarxa viària catalana.

A més, per evitar incidències viàries greus i prevenir accidents, l'SCT demana als conductors que no abaixin la guàrdia en els desplaçaments, tant en els viatges llargs per les vies principals com en els trajectes curts per la xarxa viària secundària, mantenint plena atenció durant la conducció. I recorda la importància d’utilitzar sempre els elements de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics al volant; de circular amb les condicions físiques idònies, de respectar els límits de velocitat, i de no combinar l’alcohol o altres drogues amb la conducció.