Els Espais Joves de Girona s'omplen d'activitats aquesta tardor

Les inscripcions s'obriran el proper 12 de setembre

Dimarts vinent, 12 de setembre, s’obriran les inscripcions de les activitats que s’han programat a L’Estació Espai Jove, Els Químics Espai Jove i El Güell Espai Jove entre els mesos d’octubre i desembre de 2017. Són un total de setanta propostes sumant cursos, tallers, xerrades informatives, jornades, cinema, debats, divendres lúdics, concerts i mostres artístiques, entre altres.

L’Estació Espai Jove se centra bàsicament en donar eines al jovent per afrontar amb garanties aquells moments en què han de prendre decisions transcendents per al seu futur. En aquesta línia s’han presentat diferents activitats com la sisena edició del cicle de tallers de mobilitat internacional “El Rodamón”, un gran nombre d’activitats dirigides a ajudar els joves que vulguin iniciar un procés de cerca de feina, aules d’estudi per a alumnes de batxillerat  o grups de conversa de diferents idiomes.

Els Químics Espai Jove organitzarà novament una extensa oferta formativa de cursos i tallers. Cal destacar-hi però projectes com la Ràdio Atòmica o un grup de teatre amateur. Pel que fa a la formació, Els Químics oferirà novament tallers d’èxit escolar i orientació acadèmica. Al llarg del mes d’octubre a l’espai també s’hi podrà visitar l’exposició “Ètica etílica”, que tracta sobre el consum responsable d’alcohol i que pretén ser un catalitzador per a la reflexió crítica entorn de la festa i el consum de substàncies.

Per la seva banda, El Güell Espai Jove ha dissenyat diferents accions per fomentar la formació i l’ocupació dels joves del barri de Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i Sant Narcís. Entre aquestes cal destacar les formacions professionalitzadores, un cicle de debats i exposicions, i també un servei de coaching laboral.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Elisabeth Riera, destaca que “l’oferta d’activitats cada cop és més diversa, amb temàtiques que abasten multitud d’àmbits. També és important el fet que amb El Güell Espai Jove anem fent realitat la idea d’una xarxa d’espais joves, el tercer després de L’Estació i Els Químics”.