Detinguts dos camioners amb 72 quilos de marihuana a l'AP-7, a Girona

La policia també ha detingut dos nois a Riumors per cultivar 1.742 plantes

La setmana passada els Mossos d'Esquadra van fer un doble cop policial entorn a la marihuana a les comarques de Girona. Un dels casos va ser per casualitat i l'altre seguint el fil d'una investigació oberta.

En un control rutinari, dijous passat els Mossos van trobar 72 quilos de marihuana a la cabina i al remolc d'un camió aturat al quilòmetre 68 de l'AP-7, a l'alçada de Girona. Els agents aturaven vehicles pesants per fer comprovacions de tacògraf i del descans dels camioners.

Quan van accedir a la cabina, els Mossos van veure que, en un cofre central, hi havia una bossa transparent amb cabdells de marihuana. Aleshores, es va passar a inspeccionar el vehicle on es van trobar un total de 72 quilos de marihuana repartits entre la cabina i el remolc. La droga estava amagada dins de bosses esportives i sacs de ràfia. El valor de mercat de la mercaderia requisada arribaria als 391.000 euros segons càlculs del cos policial.

Al vehicle també hi havia una ronyonera amb 1.980 euros propietat d'una de les dues persones. Els dos camioners, de 40 i 43 anys amb nacionalitat eslovena, van quedar detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública i el jutge n'ha decretat ja l'ingrés a presó.

Plantes en una nau agrícola de Riumors

L'altra actuació es va produir el dimecres de la setmana passada a Riumors. La intervenció va ser el resultat de l'estudi d'unes sospites sobre el possible cultiu de marihuana en una nau agrícola del municipi empordanès.

Un cop hi van entrar, els Mossos van veure que a dins hi havia 1.742 plantes i estris per a cuidar-los. Els agents van detenir a dos homes, de 23 i 25 anys amb nacionalitat albanesa i veïns de Riumors. Aquests dos no només cultivaven les plantes sinó que vivien a la instal·lació. Acusats d'un delicte contra la salut pública, el jutge els ha deixat en llibertat provisional.