Girona millorarà 2.500 metres quadrats d’espais verds aquest mes de setembre

Suposarà una inversió de 17.000 euros

L’Ajuntament de Girona portarà a terme actuacions diverses per millorar gairebé 2.500 metres quadrats d’espais verds aquest mes de setembre. En concret, se substituirà la vegetació malmesa a la frontissa del riu Güell i s’enjardinaran els espais verds de la plaça de l’Assemblea de Catalunya i del parc del carrer de la Creu. La inversió aproximada en tots aquests punts serà de 17.000 euros.

La directriu principal amb la qual es treballa és aconseguir la màxima sostenibilitat dels parcs i jardins de la ciutat. Amb aquest objectiu s’utilitzen plantes mediterrànies i plantes adaptades a climes secs, que tenen un baix manteniment i un baix consum hídric i que, alhora, mantenen la bellesa estètica de la vegetació. D’aquesta manera, es faciliten les tasques de manteniment d’aquests espais i s’afavoreix la presència de fauna autòctona com insectes i ocells, alguns dels quals poden ser depredadors de plagues i malures dels arbres de la ciutat. 

El vicealcalde i regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha destacat que des de l’Ajuntament “s’aposta per la sostenibilitat dels parcs i jardins de la ciutat, amb l’objectiu clar i prioritari de millorar-ne la gestió i el manteniment per tal de posar en valor, alhora, el paisatge urbà de Girona”.