La dona del propietari del locutori de Ripoll: ''No hi tenim res a veure. Som víctimes''

Halima diu que Salh El Karib col·laborarà "en el que calgui"

La dona del propietari del locutori de Ripoll, Halima, assegura que el seu marit, Salh El Karib, no té res a veure amb els atemptats de Barcelona i Cambrils i que ells també són "víctimes". "Diu que ell és una víctima, que no hi té res a veure i que els jutjats i la policia l'han tractat molt bé", ha afirmat la dona a les portes del domicili familiar. Halima ha dit que condemnen els atacs i que el seu marit ajudarà a la policia en el que calgui. La parella i el seu fill petit han sortit del domicili familiar del Pont d'Olot aquest divendres al matí.

El Karib ha marxat amb el nen i Halima ha abandonat a peu la casa afirmant que continuaran vivint al municipi perquè no estan implicats en els fets. El jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, va deixar en llibertat provisional El Karib aquest dijous al migdia després d'haver prorrogat la detenció 72 hores. A la seva interlocutòria el magistrat explica que s'ha trobat cap relació entre ell i el germans Moussa i Driss Oukabir que no fos la venda de bitllets d'avió o l'enviament de diners. Tampoc se l'ha pogut vincular amb la resta d'implicats.

En llibertat

Després de sortir en llibertat i tot apunta que ja de matinada, El Karib ha tornat al domicili familiar del número 1 del Pont d'Olot de Ripoll. N'ha sortit acompanyat del seu fill petit i la seva dona pels volts de les onze del matí. El Karib ha pujat directament al vehicle amb el nen mentre la dona, la Halima, ha atès els nombrosos mitjans de comunicació que s'han aplegat a les portes de la casa. Halima ha assegurat que el seu marit "és una víctima" de tot l'entramat, que no té res a veure amb els atemptats i que "ho ha explicat tot a la policia".

A més, ha precisat que els jutjats i la policia que el va detenir divendres passat l'han tractat "molt bé" i que els ha dit que els ajudarà en "el que calgui". "Nosaltres no tenim res a veure amb això, nosaltres estem en contra del terrorisme", ha insistit. "Som víctimes i sentim molt el que ha passat a Barcelona, ell ho sent molt", ha afegit.

Amb tot, Halima ha afirmat que el seu marit està tranquil i que els Mossos li han dit que "no tenen res en contra seu". També ha assegurat que mantindran el seu domicili a Ripoll perquè no tenen cap mena de relació amb els fets, res a amagar ni enlloc més on anar.

La parella i el seu fill han tornat una hora després al domicili amb la mateixa furgoneta amb la qual havien marxat. Sense fer declaracions, El Karib ha entrat per la porta d'accés a l'edifici i, poc després, ho ha fet la seva dona.