Lloret de Mar aixeca parcialment les mesures de seguretat després de l'atemptat

Manté les tanques de formigó als principals carrers de vianants

Després que la Conselleria d'Interior desactivés aquest dimarts el dispositiu 'Cronos', Lloret de Mar (Selva) ha començat a reduir les mesures de seguretat a la seva franja turística. La principal modificació respecte a les decisions preses el passat divendres afecta al trànsit rodat. Des d'aleshores, s'havia prohibit la circulació entre les onze de la nit i les sis de la matinada a vehicles per l'avinguda Just Marlès i el passeig Marítim. Ara, Ajuntament i cossos de seguretat han acordat reobrir-lo en aquesta franja hora en sentit muntanya-mar ja que en el contrari ja s'hi podia circular.

El que s'ha acordat mantenir són les pilones de formigó tipus 'New-Jersey' que bloquegen l'accés de vehicles a la zona de vianants del centre. Aquestes estan ubicades a les cantonades del carrer Sant Pere amb el de Verge de Loreto i Oliva. També n'hi haurà al passeig Manel Bernat, a la zona de terra del passeig de Jacint Verdaguer a la plaça de la Vila, a les voreres de l'avinguda Just Marlès i a la platja de Fenals des de l'avinguda Amèrica. A més, les pilones de l'illa de vianants seguiran sense baixar entre les tres i les cinc de la tarda. El piló de Sa Caleta només s'obrirà a les nits per l'accés de veïns o alguns serveis concrets.

Lloret de Mar va prendre aquestes mesures tal i com van fer altres municipis turístics de Catalunya després dels atemptats de la setmana passada a Barcelona i Cambrils. La idea del consistori és anar reduint les mesures extraordinàries però "a poc a poc", en paraules de l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat. El proper dilluns, equip de govern i cossos de seguretat tornaran a avaluar la necessitat d'aquestes mesures.