Lloret de Mar bloqueja amb tanques de formigó les principals zones de vianants

L'Ajuntament ha decidit activar el protocol després dels atemptats a Barcelona i Cambrils

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva), un dels municipis amb més afluència turística de la Costa Brava, bloquejarà amb tanques de formigó els accessos de vehicles a les zones de vianants arran dels atemptats a Barcelona i Cambrils.

La decisió d'activar el protocol de prevenció s'ha pres aquest matí en una reunió al consistori. El protocol inclou diferents mesures preventives. D'entrada, les pilones automàtiques de l'illa de vianants no s'abaixaran a la tarda (entre les tres i les cinc) i només es deixaran passar els vehicles autoritzats.

La pilona de Sa Caleta només s'abaixarà després de les onze per requeriment dels veïns de la zona, per al càtering de l'hotel Rosamar Màxim i per al centre de busseig autoritzar a portar les bombones d'oxigen. Tots dos establiments hauran de comunicar quan surten els vehicles. I la pilona de la plaça de la Torre no s'abaixarà després de les dotze (excepte per a veïns, vehicles de turistes i repartidors que han de parar a l'exterior del passeig).

Tanques de formigó

En paral·lel, i en aquells llocs on no hi ha pilones, l'Ajuntament de Lloret de Mar bloquejarà els accessos instal·lant tanques de formigó del tipus 'New Jersey'. Es col·locaran a l'accés del carrer Sant Pere des dels carrers Verge de Loreto i des de l'Oliva, a l'accés al passeig Manel Bernat, al passeig de terra de Jacint Vedaguer, a la plaça de la Vila, a les voreres de l'avinguda Just Marlès (on es concentren les discoteques i locals d'oci) i a la platja de Fenals per l'avinguda d'Amèrica.

A més, entre les deu de la nit i les sis de la matinada es tallarà la circulació d'accés a l'avinguda Just Marlès des de l'avinguda Vila de Blanes (es mantindrà, però, la circulació en sentit mar-muntanya). A més, també es tallarà la circulació al passeig Camprodon i Arrieta des del de Sa Caleta (mantenint el sentit riera-Caleta). El tall, però, no afectarà els vehicles de dues rodes, com els ciclomotors; es restringirà als de quatre o més (cotxes, furgonetes i altres).

Lloret de Mar mantindrà les mesures com a mínim fins al proper dilluns. Al 21 d'agost, l'Ajuntament les revisarà per si calgués prorrogar-les.