Diaris espanyols manipulen una entrevista a Puigdemont sobre l'atemptat i el Procés

El president diu que la prioritat és la lluita contra el terrorisme

Diversos mitjans de comunicació amb seu a Madrid han utilitzat una entrevista al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Onda Cero per a donar-li la volta a les seves paraules i tergiversar el missatge que ha llançat després dels atemptats a Barcelona i Cambrils.

El president ha assegurat que la independència de Catalunya i l'atemptat terrorista no tenen "res a veure" l'un amb l'altre quan li han preguntat si el succés del dijous faria variar els plans del Govern respecte el Procés. No només això, Puigdemont també ha assegurat que "el que no canviarà serà la nostra política de seguretat pública. Crec que barrejar el que ha de ser una prioritat de resposta a l'amenaça terrorista i atenció a les víctimes amb un altre cosa em sembla literalment miserable. Perquè (Barcelona) no és l'única ni la primera ciutat d'Europa on s'ha produït una massacre d'aquestes característiques. Em sembla, honestament, molt desagradable que en un moment de dolor de les víctimes, un moment on la prioritat ha de ser i és la lluita contra el terrorisme i l'atenció a les víctimes, es vulgui aprofitar per a fer política d'aquest nivell, que no comparteix en absolut la gran majoria de la població de Catalunya", ha reblat el president.

A partir d'aquí, els principals diaris de la dreta i l'extrema dreta espanyols; El País, El MundoABC, El Español i Ok Diario, han sortit al pas d'aquestes declaracions amb el titular "Puigdemont afirma que els atemptats no canviaran la ruta del Procés" o similars.

Un usuari de Twitter, Llimoo, s'ha dedicat a ajuntar els titulars i mostrar l'entrevista per a contraposar-los, fent un vídeo que s'ha tornat viral a la xarxa.