El Govern decreta tres dies de dol oficial per l'atemptat a les Rambles

L'atac ha causat almenys 13 víctimes mortals i un centenar de ferits

El Govern ha decretat tres dies de dol oficial per l'atemptat terrorista a les Rambles de Barcelona d'aquest dijous a la tarda, segons ha explicat el conseller d'Interior, Joaquim Forn. El conseller també ha explicat que s'han suspès els actes oficials dels municipis. El Govern assistirà aquest divendres al minut de silenci convocat per l'Ajuntament de Barcelona al lloc on s'han produït els fets. Cal recordar que poc abans de les cinc de la tarda una furgoneta ha envestit de manera deliberada la multitud a les Rambles de Barcelona durant prop de 600 metres. De moment continua la situació d'excepcionalitat decretada pels poders públics després de l'atemptat, però s'espera poder recuperar la normalitat de la ciutat en les pròximes hores.
 
En aquest sentit, Forn ha explicat que cap a la mitjanit podria acabar el confinament de les persones que s'han refugiat a establiments i locals comercials de les Rambles després de l'atemptat. Així, tots els comerços ocupats quedaran lliures. En aquests moments s'està acompanyant aquestes persones fora de la zona restringida.

En una compareixença de premsa, Forn ha aprofitat per agrair la tasca dels cossos d'emergències per atendre els afectats per l'atemptat, així com la dels cossos policials per detenir els autors de l'atemptat. De moment s'han confirmat dues detencions relacionades amb l'atac.