La DO Empordà preveu un 5% més de producció de vi per aquest any

Els productors de la denominació han iniciat avui la verema

Una setmana abans del que és habitual però amb la previsió de recollir un raïm excel·lent i aconseguir una producció lleugerament superior a la de l'any passat. Així és com els productors integrats a la DO Empordà han començat aquest dilluns la verema d'aquest any. La recollida, que s'allargarà fins a l'octubre, s'ha iniciat per les varietats primerenques com el moscatell de gra petit però el gruix més important de tota la producció s'encararà el mes vinent. La previsió és aconseguir un 5% més de collita. Segons han explicat des de la denominació, s'esperava una anyada abundant però la intensa gelada registrada a l'abril i la pedregada del juny han afectat, en part, les previsions inicials. Tot i així, s'espera aquest lleuger augment. La mitjana de producció de la denominació se situa en els 60.000 hectolitres anuals.

Pel què fa a l'estat sanitari de les vinyes, la DO Empordà gaudeix de bona salut. Una climatologia "òptima" està facilitant arribar a la verema amb el 100% del fruit sa. Això, expliquen, permet ser optimista amb les aptitud enològiques del raïm que es collirà i que han de garantir uns vins de molt bona qualitat per aquest any.

Una producció més sostenible

Amb la voluntat d'apostar per una viticultura més sostenible, la DO Empordà ha posat en marxa l'Agrupació de Defensa Vegetal (ADV). Un ens que assessora els viticultors per aplicar mètodes més racionals i sostenibles en el tractament de les vinyes. Una de les línies de treballs més avançades de l'agrupació és el control i seguiment de plagues i malalties de la vinya per aplicar mètodes alternatius als productes químics. Un dels exemples d’aquestes accions és la campanya de lluita contra el cuc del raïm, que ha comptat amb la participació dels viticultors empordanesos que ja utilitzen tècniques alternatius.

Coincidint amb l'inici de la verema, s'ha anunciat que Cadaqués acollirà la Festa de la Verema 2017, que tindrà lloc el proper 2 de setembre.