Madrenas, disposada a tot perquè els gironins puguin votar l'1-O

L'alcaldessa de Girona assumeix que pot ser inhabilitada

L'ajuntament de Girona facilitarà que els ciutadans puguin votar l'1 d'octubre. Així ho ha confirmat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, que ha afegit que es posa a disposició del president Puigdemont i del Govern. Una postura que Madrenas "no canviarà" malgrat l'amenaça d'una possible inhabilitació o d'haver de pagar amb el seu patrimoni.

En aquest sentit, la batllessa ha reconegut que no li "agrada", i lamenta que aquesta sigui la via d'actuació de l'Estat contra els electes. Madrenas ha assumit "tota la responsabilitat" de les decisions que es prenguin des del consistori gironí, i ha remarcat que signarà el que s'hagi de signar, per tal de permetre que els ciutadans de Girona puguin expressar-se. "Això no només va d'independència, va sobretot de democràcia i un electe no pot mirar cap un altre costat", ha reblat.

Madrenas considera "vergonyós" que el govern espanyol ataqui el patrimoni dels electes que decideixen facilitar la votació, i vaticina que "a la llarga" els tribunals europeus corregiran aquesta decisió. "És evident que fan servir aquests arguments per generar por", lamenta.

L'alcaldessa també ha volgut allunyar els funcionaris de qualsevol responsabilitat. "A ningú se l'obligarà a res, només faltaria", ha remarcat Madrenas, alhora que destacava que l'única persona obligada és ella mateixa i ressalta que arriscarà "el que s'hagi d'arriscar" per permetre la votació.

Postures separades

En relació a l'acord de govern que el PDeCAT té amb el PSC a Girona, Madrenas ha concretat que aquesta decisió "no condiciona en res" el pacte. La batllessa reconeix que no confia en què els quatre regidors socialistes "col·laborin" en la votació de l'1-O però recorda que en el pacte de govern, ja es va deixar clar que en aquestes qüestions hi havia llibertat de vot.

En aquest sentit, Madrenas explica que es tracta d'un acord de ciutat i detalla que "les postures estan separades i clares" en aspectes com el del referèndum. "Ells tenen una visió diferent en aquest sentit i, és lògic que no s'hi involucrin", detalla.

A l'ull de l'huracà

Madrenas ha explicat que des de l'Ajuntament de Girona se senten "a l'ull de l'huracà" ja que es tracta de l'únic ajuntament de demarcació "clarament independentista". En concret, de 25 regidors que té el consistori, divuit ho són.

L'alcaldessa ha comentat que "lluny de fer-los més respecte" el fet de ser el "pal de paller de l'independentisme" els fa prendre més responsabilitat. Madrenas recorda que Puigdemont era alcalde de la ciutat i aquest és un dels motius pels quals se senten més observats.

Més reforçada

Marta Madrenas ha fet referència al procés de primàries que va viure el partit per escollir la persona que encapçalaria la llista com a candidat del PDeCAT a alcalde de Girona. Un procés que va reforçar l'actual alcaldessa que va ser escollida amb el 100% dels vots. "Necessitava sentir que tenia el suport dels meus companys, i això em satisfà", ha conclòs.