Un jove de 21 anys denuncia una agressió homòfoba durant la festa major de Castelló d'Empúries

El noi va rebre un cop de puny a la cara

Un jove de 21 anys i veí de Vilafant (Alt Empordà) ha denunciat una agressió homòfoba durant la festa major de Castelló d'Empúries aquest divendres a la matinada. El noi, que ha presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra, va rebre un cop de puny que li ha provocat un edema lleu al pòmul esquerra.

Els fets es remunten al 4 d'agost pels volts de les quatre de la matinada durant un dels actes de la festa major del municipi. El denunciant i el seu company -que no ha volgut constar a la declaració davant dels mossos- estaven "debatent" en un aparcament del municipi. Va ser llavors quan, tal i com fa constar a la denúncia, tres desconeguts d'entre 18 i 20 anys i de complexió prima els van abordar. Segons explica, volien saber si es discutien per una noia però ells els van respondre que no, que eren homosexuals. El denunciant assegura que els van dir que no s'ho creien i que, per demostrar-ho, els van reclamar que es fessin un petó.

Els joves van accedir-hi i, després d'això, els tres nois van marxant fent comentaris en contra dels homosexuals. La situació, explica, va enutjar al seu company, que els va acusar al crit d'"homòfobs". Va ser aleshores quan, segons relata, van tornar i els van agredir. Al seu company li van propinar una cossa a la panxa i a ell, un cop de puny a la cara. Tal i com consta a l'informe mèdic, l'agressió li ha provocat un edema lleu al pòmul dret. Aquest dimarts després de fer-se una revisió al CAP de Vilafant, ha presentat denúncia a la comissaria de Figueres. La policia li ha ensenyat fotografies de la base de dades amb l'objectiu de poder identificar als presumptes agressors però no els ha reconegut.