Dos enxampats a l'aeroport de Girona portant maletes amb 3.300 paquets de tabac de contraban

La Guàrdia Civil els va interceptar quan van arribar en un vol procedent d'Estònia

Tres maletes plenes fins a dalt de tabac de contraban. Això és el que es van trobar agents de la Guàrdia Civil el passat divendres a l'Aeroport de Vilobí d'Onyar (Selva). Al matí va aterrar a la infraestructura gironina un vol procedent de Tallin. Qui va alertar als agents van ser funcionaris de l'Agència Tributària espanyola que sospitaven que alguns passatgers pretenien introduir tabac de contraban.

Amb la lupa posada en aquest vol, la Guàrdia Civil va fer control específic dels equipatges. Una maleta de grans dimensions que hi havia a la cinta de recollida va ser la primera en aixecar les sospites. Quan un home es va acostar per a agafar-la, li van demanar que els acompanyés. Aleshores, la policia va passar la maleta per l'escàner, que els va permetre veure que estava plena de paquets de tabac. En concret, hi havia 940 caixes de la marca NXZ Amercian Blend, 134 de NZ Black i deu de la marca Kophoa.

A banda d'aquesta maleta interceptada, la Guàrdia Civil en va trobar dues més de semblants a la cinta de recollida d'equipatges que ningú havia agafat. L'etiqueta amb el codi de barres va portar-los a un altre passatger. Els agents el van trobar a les mateixes instal·lacions de l'aeroport fent els tràmits per llogar un cotxe. Als dos homes, d'origen ucraïnès, els van traslladar a dependències policials per poder obrir les maletes. A l'interior de les dues maletes del segon home hi havia 2.016 paquets de tabac de la marca NZ i 200 més de la marca NZ American Blend.

En total, a les tres maletes dels dos homes hi havia 3.300 caixes de tabac. El cost de mercat arribaria als 10.400 euros. La Guàrdia Civil acusa als dos homes d'infracció de la Llei de Contraban.