Consternació a Solsona per la mort del menor que ha caigut prop de la Cala Montjoi

L'alcalde accidental manifesta el seu "ple suport" als monitors

L'Ajuntament de Solsona ha mostrat la seva "consternació" per la tràgica mort d'un nen de 13 anys en precipitar-se accidentalment per un penya-segat a Roses (Alt Empordà) mentre realitzava una excursió amb un grup del municipi aquest dijous al migdia.
 
A través d'un comunicat, l'alcalde accidental de Solsona, Lluís-Xavier Gonzàlez ha manifestat el seu "ple suport a l'entitat" amb la qual feia una ruta per la Costa Brava i ha afirmat "que compleix totes les ràtios d'infant per monitor". Gonzàlez, que s'ha traslladat a Roses per fer costat a la resta del grup i les famílies, ha subratllat que els tres monitors que els acompanyaven són titulats i ha detallat que "es tracta d'una entitat d'educació en el lleure, fortament arrelada en la vida social solsonina, amb una reconeguda experiència en aquest camp de prop de 50 anys que l'avala".
 
El consistori ha traslladat "el seu condol a la família de la víctima, natural de Cervelló (Baix Llobregat), i als seus companys, en un moment tan dolorós". L'ajuntament ha lamentat "profundament aquest accident fortuït, una desgràcia per a la família, en primer lloc, que també suposa un cop dur per als ciutadans que havien conegut el nen, els companys i monitors de l'esplai i el món de l'educació en el lleure".

Paral·lelament, el consistori ha agraït "la ràpida actuació dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Roses, els Bombers de la Generalitat i el SEM, que s'han traslladat al lloc dels fets, situat entre Cala Montjoi i la Punta de la Ferrera, al terme municipal de Roses, així com a l'Ajuntament de la localitat alt empordanesa per les tasques de coordinació del dispositiu mobilitzat i per l'acollida dels nens i les famílies que s'hi desplacen, i el suport psicològic que s'ha facilitat al grup i la família".