Detingut l'exregidor del PP a Figueres, Diego Borrego, per la gravació als lavabos

Els Mossos li han trobat material compromès al seu ordinador

Els Mossos d'Esquadra han detingut el regidor del Partit Popular de Figueres (Alt Empordà), Diego Borrego, en el marc de la investigació per les gravacions al lavabo de l'estació del TAV de Girona.

Complint un exhort del jutjat que porta el cas, la policia ha anat aquest matí a casa seva per inspeccionar el contingut del seu ordinador i fer-ne el buidatge dels arxius. Ha estat precisament llavors quan els Mossos haurien descobert material compromès, i per això s'han emportat Borrego detingut a comissaria.

De moment no se sap quin delicte se li imputa, però sí que ha transcendit que el cas l'ha assumit l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona. Borrego, a qui el PP va fer fora del partit, està investigat per haver enregistrat amb el mòbil un usuari del lavabo de l'estació del TAV a Girona a mitjans de maig.

Els fets als quals fa referència el cas es remunten al dijous 11 de maig. Aquella tarda, un home que feia les seves necessitats al lavabo de l'estació del TAV de Girona va denunciar que Borrego l'estava gravant amb el mòbil. L'usuari va dir haver descobert el regidor –que aleshores formava part del PP- quan el filmava des del vàter del costat.

L'home va sortir del lavabo, va alertar el vigilant de seguretat i va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra. Borrego aquell dia va poder tornar a casa, però l'endemà se'l va citar perquè anés a declarar a comissaria en qualitat d'investigat. El regidor va assegurar llavors que tot es devia a un malentès.

Segons va declarar, mentre es trobava al lavabo amb el mòbil a les mans, l'aparell li va caure al terra. I quan es va ajupir per recollir-lo, l'altre usuari es va pensar que l'estaria gravant. El regidor, aleshores, ja va entregar el mòbil als Mossos d'Esquadra perquè en fessin el buidatge.

Arran d'aquests fets, el PP va suspendre Borrego d'afiliació i va encomanar al Comitè de Drets i Garanties del partit que obrís un expedient informatiu en relació amb els fets. I al ple del mes de juny de l'Ajuntament de Figueres, el regidor es va veure forçat a passar al grup mixt. Borrego, que fins aleshores havia estat número 2 del PP a la ciutat, ho va fer a contracor i criticant que no se li respectava la presumpció d'innocència.

Buidatge de l'ordinador

El cas de les gravacions al lavabo de l'estació va anar a parar a mans del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Figueres. I en el marc d'aquesta investigació, el jutjat va emetre un exhort demanant que s'anés fins a casa del regidor i se li buidés l'ordinador, per comprovar si hi podia haver arxius compromesos.

Qui s'ha encarregat d'executar l'exhort han estat els jutjats de Figueres (en concret, el número 5). Aquest matí, cap a quarts de deu, la secretària judicial s'ha personat al domicili de Borrego. L'acompanyaven agents dels Mossos d'Esquadra, que s'han encarregat d'analitzar l'ordinador del regidor.

Ha estat precisament llavors quan els Mossos haurien descobert material compromès. Per això, s'han endut Borrego detingut a la comissaria de Figueres. De moment, no se sap quin delicte (o delictes) li atribueix la policia. Sí que ha transcendit, però, que el cas l'ha assumit l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona.

El regidor popular és conegut a la capital atlempordanesa més per les seves declaracions i polèmiques a les xarxes socials que no pas per la seva feina com a polític.